Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 18 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Galaxy Note 10 renders: Samsung gaat Apple en Google achterna

Samsung gaat op cameragebied wederom Apple en Google achterna. Althans, zo maken we op uit nieuwe renders van de Galaxy Note 10 Lite die naar buiten zijn gebracht door Winfuture. Eerder presenteerde Samsung al nieuwe A-modellen met zo’n module en ook de Samsung Galaxy S11 zou er naar verluidt over beschikken.

In de afgelopen weken verschenen er al meerdere geruchten over de Samsung Galaxy Note 10 Lite, een budgetversie van de “normale” Note 10 die in augustus van dit jaar gepresenteerd werd. De doorgaans betrouwbare website Winfuture heeft nu de eerste renders gepubliceerd van het toestel, waardoor we een goede indruk krijgen van het design.

De renders van het toestel (Bron: Winfuture)

Ontwerp van de Galaxy Note 10 Lite

De Galaxy Note 10 Lite krijgt een cameragat in het midden van zijn riante en platte oled-scherm. Achterop treffen we een cameravierkant aan waar drie cameralenzen in zitten, evenals een led-flitser. Daarnaast is goed op de afbeeldingen te zien dat de S Pen eveneens wordt meegeleverd. Naar verluidt is dit de bluetoothvariant die gebruikmaakt van bluetooth 5.1. Die standaard wordt tot op heden nog maar weinig gebruikt door elektronicafabrikanten.

Door bluetooth 5.1 te ondersteunen krijgt de telefoon straks waarschijnlijk een beter idee van de positie van de S Pen wanneer je gebruik wil maken van één van de vele handbewegingen die de stylus ondersteunt. Het toestel komt waarschijnlijk in drie kleuren op de markt, namelijk rood, zwart en zilver (of een versie met een doorlopend kleureffect).

Voorkant van de mogelijke budget-variant (Bron: Winfuture)

Weinig specificaties

Helaas vertellen de afbeeldingen ons verder niets over de specificaties van het toestel. Naar verluidt zal er in elk geval een Qualcomm Snapdragon 855-processor aanwezig zijn. Dit is dé processor die we in veel hgh-end smartphones zijn tegengekomen in het afgelopen jaar, dus dat is helemaal niet verkeerd — ondanks het bestaan van opvolger Snapdragon 865.

Naar verluidt wordt de Galaxy Note 10 Lite in januari aangekondigd. Een precieze aankondigingsdatum en releasedatum is op moment van schrijven niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Winfuture

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Galaxy Note 10 renders: Samsung gaat Apple en Google achterna
Sluiten