Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 7 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Samsung Galaxy Note 10: snellaadfunctie risicovol?

De Galaxy Note 10 zal later dit jaar verschijnen en het lijkt erop dat er bij dit toestel, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Galaxy Fold, weinig mis kan gaan. Al blijkt nu dat sommige mensen zich zorgen maken om de batterij…

Risico voor Samsung Galaxy Note 10?

2019 zou zomaar het jaar kunnen worden waarin Samsung er alles aan deed om te blijven innoveren. Zelfs als ze daarvoor grote risico’s moesten nemen. Zo heeft de Galaxy Fold voor veel negatieve publiciteit gezorgd en bleken ook de ultrasone vingerafdruksensor en 5G-functies op de Galaxy S10 niet helemaal goed uit de verf te komen.

Alhoewel het erop lijkt dat de Galaxy Note 10 wellicht iets minder controversieel zal zijn is er één onderdeel dat misschien toch nog voor problemen zou kunnen zorgen.

Toen de Galaxy Note 7 uitkwam waren er namelijk meerdere incidenten rondom de batterij van het toestel. Naast dat deze niet altijd naar behoren werkte waren er ook toestellen die vlam vatte. Uiteraard zorgde dit ervoor dat Samsung haar veiligheidsmaatregelen flink aanscherpte.

Het bedrijf lijkt nu echter te denken dat men dit drama inmiddels al wel vergeten zal zijn. Er zijn namelijk bronnen die beweren dat de Galaxy Note 10 haar klanten niet zal teleurstellen op het gebied van de batterij, zowel qua capaciteit als qua opladen. Dit laatste zal blijkbaar te danken zijn aan een nieuwe 50-watt oplaadtechnologie.

50W snellaadfunctie

Het snel opladen van een toestel is niet bepaald nieuw, maar er zijn altijd bedrijven die nog een stapje verder willen gaan. OPPO’s SuperVOOC en OnePlus’s DASH Charging zijn hier twee goede voorbeelden van. Alhoewel Samsung niet zo ver gaat als bij het 100W-prototype van Xiaomi, wordt er volgens geruchten een 50W snellaadfunctie voor de Galaxy Note 10 gebruikt.

Natuurlijk klinkt dit als een potentiële overwinning voor Samsung, maar er zullen altijd mensen zijn waarbij het drama van de Galaxy Note 7 nog vers in het geheugen ligt. Aangezien snel opladen vaak ook meer warmte betekent is het te hopen voor Samsung dat de geschiedenis zich niet zal herhalen.

Meer Samsung?

WANT heeft ook een eigen podcast waarin het grootste technieuws van de afgelopen week besproken wordt. Uiteraard hebben we het in de podcast ook regelmatig over Samsung en alle ontwikkeling om het merk heen.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Note 10: snellaadfunctie risicovol?
Sluiten