Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 10 jul 2018

Vijf features die je van de Samsung Galaxy Note 9 kunt verwachten

Het jaar lijkt behoorlijk snel voorbij te gaan en het is alweer bijna tijd voor de Samsung Galaxy Note 9. Inmiddels zijn er natuurlijk allerlei dingen al over de handset gelekt en het belooft een interessant toestel te worden. Als je nog op zoek bent naar een nieuwe smartphone is het zeker de moeite waard om nog even te wachten op waar Samsung uiteindelijk mee komt. Dit zijn in ieder geval vijf features die we verwachten bij de Note 9.

Grotere batterij

Sinds de baldadige problemen van de Galaxy Note 7 lijkt Samsung wat braver te zijn geworden met grote batterijen in zijn toestellen. Op zich verstandig, want niemand wil gewond raken door het apparaat dat juist je beste vriend zou moeten zijn. Inmiddels lijkt de smartphonemaker er weer wat meer vertrouwen in te hebben en het lijkt erop dat ze er weer voor gaan. Waar de Note 8 nog kwam met een 3.300mAh batterij, zouden we bij de Note 9 een 4.000mAh batterij mogen verwachten. Tenminste, als we de geruchten mogen geloven.

Samsung Galaxy Note 9

Meer opslagruimte en groter werkgeheugen

De Note toestellen komen doorgaans met meer opslagruimte en een groter werkgeheugen dan de S handsets en ook dit jaar verwachten we weer de bekende formule. Volgens de geruchten zou er mogelijk een versie van de Galaxy Note 9 komen met maar liefst 8GB RAM en 512GB opslagruimte. Volgens sommigen is het overkill, maar waarom voor minder gaan als het ook groter kan (zonder gevaarlijke situaties)?

Grote update S Pen

Eén van de grote updates van het aankomende toestel zou de bijbehorende S Pen betreffen. Volgens de tipster Ice Universe zou de stylus zelfs het wachten waard zijn. Hoewel we niet precies weten wat er dan zo bijzonder wordt aan de nieuwe S Pen, zijn er wel een paar theorieën. Zo zou je het ding mogelijk kunnen gebruiken om mee te bellen met een ingebouwde speaker en microfoon.

Samsung Galaxy Note 9

Flexibele cameralens

Dit jaar introduceerde Samsung bij de Galaxy S9 toestellen een dubbele diafragma-lens. Deze is in staat om de lensopening te switchen tussen f/1.5 en f/2.4 om onder alle omstandigheden goede foto’s te maken. Onder donkere omstandigheden wordt de lensopening automatisch aangepast om meer licht binnen te laten. Volgens Samsung zelf zouden ze hiermee de beste smartphonecamera ooit hebben neergezet. Uiteraard verwachten we de flexibele lensopening ook op de Galaxy Note 9. Wie weet zijn er zelfs nog een paar verbeteringen.

Samsung Galaxy S9

Note 9 bloeddrukmeter

De Galaxy S9 toestellen kregen dit jaar ook een accuratere optische sensor om onder andere je bloeddruk te kunnen meten. Best handig als je bijvoorbeeld last hebt van een hoge bloeddruk en deze om de zoveel tijd even wilt meten. Mogelijk zal het wel minder accuraat zijn dan wanneer de dokter het meet, maar het geeft je wel een algemene indicatie van hoe het ervoor staat. Verwacht wordt dat deze bloeddrukmeter ook naar de Note 9 komt. Er is echter wel en maar. Om van de feature gebruik te maken, heb je wel de My BP Lab app nodig. En helaas is deze niet beschikbaar voor Nederlandse gebruikers. Maar hopelijk komt daar snel verandering in.

In de tussentijd is Samsung natuurlijk ook al bezig met de Galaxy S10. Volgens de geruchten zouden we daar volgend jaar maar liefst drie verschillende versies van krijgen met verschillende camera module’s.

PhoneArena

Reageer op artikel:
Vijf features die je van de Samsung Galaxy Note 9 kunt verwachten
Sluiten