Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 20 dec 2018

De Samsung Galaxy S10 mogelijk voorzien van ‘Artistic Live Focus’

Het zal je niet ontgaan zijn dat Samsung begin 2019 met de gloednieuwe Galaxy S10 line-up aan komt zetten. Geruchten over de interne specificaties en het design gaan al maanden rond en we hebben al een aardig idee van hoe het toestel eruit komt te zien. Maar waar we eerder nog niet heel veel te horen kregen over de camerafuncties van de S10, is dat nu wel het geval. Een nieuwe leak introduceert ons met de Artistic Live Focus feature. 

Artistic Live Focus op Galaxy S10

Waar we over het design en de interne specificaties van de Galaxy S10 al genoeg gehoord hebben, is het camerasysteem van Samsungs nieuwe toestel nog een beetje een grijs gebied. We weten dat de standaard S10 voorzien is van een triple-camerasysteem, net als de S10 Plus, en dat de S10 Lite met een dual-camerasysteem komt. Maar wat deze camera’s nu eigenlijk echt kunnen is nog onduidelijk. Althans, tot nu dan. De vriendelijke mensen van Galaxy Club hebben een trademark van Samsung gevonden voor een feature die zomaar eens de camera van de Galaxy S10 kan gaan versterken.

In de patentaanvraag hebben we te maken met het zogeheten Artistic Live Focus, wat meer dan een codenaam lijkt te zijn. Live Focus is Samsungs eigen invulling van de bekende Portrait Mode en zorgt ervoor dat de achtergrond van een foto voorzien wordt van een blur. Hierdoor worden objecten of personen die op de voorgrond staan beter uitgelicht. Wat Artistic Live Focus dan precies inhoudt weten we niet precies. Bij Samsungs invulling is het mogelijk om ook na het schieten van de foto de blur te bewerken. Hoeveel artistieker kan het nog worden zou je denken.

Artistic Live Focus Galaxy S10

Naast deze nieuwe camerafeature is er nog heel veel meer bekend over de aankomende Galaxy S10 line-up. Ben je benieuwd wat we op dit moment allemaal al weten? Check dan ons overzicht met alle informatie.

Reageer op artikel:
De Samsung Galaxy S10 mogelijk voorzien van ‘Artistic Live Focus’
Sluiten