Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 18 jan 2019

Galaxy S10 chip sloopt concurrentie in nieuwe benchmarktest

Qualcomm heeft haar nieuwe Snapdragon 855 eind vorig jaar geïntroduceerd. De nieuwe chip zal in een groot deel van de high-end Android toestellen zitten, waardoor 5G ondersteuning beschikbaar wordt. Denk hierbij aan de Samsung Galaxy S10 en de OnePlus 7. Maar waar de resultaten van een eerdere benchmarktest “aardig” te noemen waren, schijnt een nieuwe test ander licht op de zaak. De Snapdragon 855 sloopt de concurrentie met al het gemak van de wereld en wint zelfs van de iPhone XS Max. 

Snapdragon 855 benchmark sloopt concurrentie

AnTuTu is een van de meeste populaire tools op het gebied van Benchmarks. Dit is het jarenlang geweest en dat weet het op dit moment ook zeker te blijven. Waarom? Omdat AnTuTu op haar hoofdkwartier tests draait op een geheel eigen geproduceerde referentie apparaat. Geen naam, geen merk, geen luxe software, maar simpelweg gebouwd om benchmarktests mee uit te voeren. Een zelfde apparaat waarmee de nieuwe Snapdragon 855 chip, die o.a. in de Galaxy S10 zit, van top tot teen te testen. En de resultaten? Die zijn alles behalve mals!

Het bedrijf heeft de resultaten van een nieuwe benchmark test voor de Snapdragon 855 naar buiten gebracht. In onderstaande grafiek is te zien hoe de chip zich staande houdt tegenover de concurrentie. Onder deze concurrentie vallen chips als de Kirin 980 (Mate 20)  en de Snapdragon 845 (in de OnePlus 6T en het apparaat van AnTuTu).

Snapdragon 855 benchmark Galaxy S10

Galaxy S10 krachtiger dan iPhone XS Max

Zoals je hierboven kunt zien verslaat de Snapdragon 855 de concurrentie met gemak. Zelfs wanneer je bedenkt dat deze niet in een geoptimaliseerde telefoon zit. Dat is af te lezen aan het feit dat de OnePlus 6T met de 845 chip beter scoort dan het AnTuTu apparaat met exact dezelfde chip. Dat zou dus betekenen dat, wanneer hij zich in een toestel als de Galaxy S10 bevindt, de Snapdragon 855 nog beter kan presteren dan dit.

Met dat in het achterhoofd is de chipset zelfs een stuk krachtiger te noemen dan Apple’s A12 Bionic chip die op dit moment in de iPhone XS (Max) zit. Het passeert de goed presterende chipset, welke in een eerdere AnTuTu test een score van 355.000 punten haalde, net aan. Zit de Snapdragon 855 in een ijzersterk toestel, dan zou het zomaar kunnen zijn dat ook de iPhones compleet gesloopt wordt door Qualcomm’s nieuwe chip.

Reageer op artikel:
Galaxy S10 chip sloopt concurrentie in nieuwe benchmarktest
Sluiten