Mark Hofman
Mark Hofman Tech 10 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Galaxy S10: processor details en kleurenopties gelekt

Deze maand zien veel Android toestellen het daglicht, maar de nieuwe Samsung Galaxy S10 is daar niet een van. Die zien we, op z’n allervroegst, pas in januari verschijnen. Eerder zagen we al hoe het toestel er mogelijk uit komt te zien. Echter zijn er nu wat details naar buiten gebracht, waaronder de kleurenopties van het toestel.

Galaxy S10 details gelekt

Nieuwe geruchten hebben de wandelgangen van het Samsung spectrum gevuld. De smartphone zien we zeker weten niet voor volgend jaar verschijnen, maar kunnen wel al zeggen wel kleuren hij gaat krijgen. Het gerucht begon afgelopen Augustus toen gebruiker Ice Universe, een bekende leaker, een opvallende tweet naar buiten bracht. Hij claimde te weten welke kleuren de Galaxy S10, onder codenaam Beyond, zou krijgen.

Daar hadden we het al: zwart, wit, groen, zilver en roze! Deze kleuren zouden de nieuwe Galaxy S10 met zich meedragen. Iets wat SamsungMobile.News kan bevestigen.

Maar naast de nieuwe kleuren is Ice Universe ook ergens anders achter gekomen. De man heeft namelijk, door de CV van een Hadware Desing Engineer, ontdekt dat de ontwikkelaar druk bezig is met een nieuwe NPU. De persoon in kwestie heeft hier van juni 2016 tot maart 2018 aan gewerkt, waardoor we bijna zeker weten dat de NPU in de nieuwe Galaxy S10 zit.

Strijd met Apple en Huawei

De Galaxy S10 heeft naar verwachting een 7nm processor welke gemaakt is door Samsung en Qualqomm. Deze zal ondersteund worden door Exynos 9820 of de Snapdragon 855/8150. Dat de nieuwe NPU in het toestel zal zitten is, met oog op concurrentie als Apple en Huawei’s NPU’s, is groot.

Op moment van schrijven bestaan er maar twee 7nm chips. De eerste is Apple’s A12 Bionic chip, welke alle drie de iPhones van dit jaar van stroom voorzien. De tweede zit in de Kirin 9820, welke te vinden is in de Huawei’s Mate 20 Pro en Mate 20. Samsung moet dus bijna wel met de 7nm chip komen in haar nieuwe Galaxy s10 en s10 Plus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Galaxy S10: processor details en kleurenopties gelekt
Sluiten