Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 4 jan 2019

Betrouwbare bron deelt eerste echte foto Samsung Galaxy S10

In de afgelopen maanden zijn we doodgegooid met geruchten en leaks rondom de Galaxy S10. De hype rondome de nieuwe vlaggenschip line-up van Samsung is groots, wat ervoor zorgt dat de producent het eerste kwartaal van 2019 domineert. Maar waar we eerder al foto’s tegenkwamen van de achterkant van het toestel, komt betrouwbare bron Evan Blass nu met de eerste foto van de voorkant. Zo gaat de Galaxy S10 er hoogstwaarschijnlijk uitzien. 

Eerste echte foto van Galaxy S10

In november maakten we massaal kennis met de nieuwe schermen van Samsung. De producent liet ons kennis maken met het nieuwe Infinity-O display, welke later ook in de Galaxy A8s te vinden was. Dat de S10 ook gebruik zou maken van deze unieke notch was al bekend. Sterker nog: de Galaxy S10 Plus is gewapend met een dual-camerasysteem aan de voorkant. Maar hoe dat er precies uit komt te zien, in combinatie met de dunne bezels, zagen we officieel nog niet. Daar komt nu verandering in.

Betrouwbare bron Evan Blass, die het vaker bij het rechte eind heeft dan bij het verkeerde, heeft een foto op Twitter gedeeld. Het lijkt te gaan om de voorkant van de nieuwe Galaxy S10. Op de foto is de Infinity-O notch te vinden aan de rechterkant en zien we een sterke screen-to-body ratio. Aan de bezels te zien is er op dat gebied flink wat verbeterd ten opzichte van de Samsung Galaxy S9 serie. Zo lijkt de bezel aan de bovenkant bijna de helft smaller te zijn en zijn ook de zijkanten voorzien van een upgrade. De chin ziet echter ook een kleine verbetering, maar is jammer genoeg nog steeds aanzienlijk grote dan de bezel aan de bovenkant.

Samsung Galaxy S10 foto display

Helaas zijn er geen beelden te vinden van de achterkant van het toestel, maar de zijkant is zeker goed te zien. Daar zien we uiteraard twee volume knoppen en een speciale knop voor Bixby zitten. De kans dat deze gecombineerd wordt met de aan/uit knop is uiteraard groot.

Reverse Wireless Charging

Evan Blass deelde overigens geen specificaties over het toestel, wat hij uiteraard eerder wel al deed. Wel wist hij nog te vertellen dat het toestel voorzien gaat worden van Reverse Wireless Charging. Dat houdt in dat je, net als met de Huawei Mate 20 Pro, andere toestellen kunt opladen door de S10 erop te leggen. Een unieke feature die we in 2019 ook steeds vaker terug zullen zien.

De Samsung Galaxy S10 zal eind februari, tijdens MWC 2019, onthuld gaan worden door de producent. De verkoop van de Lite, standaard en Plus versie zal vervolgens in maart 2019 van start gaan. Dat laatste is nog niet officieel bekend, maar wel de verwachting.

Reageer op artikel:
Betrouwbare bron deelt eerste echte foto Samsung Galaxy S10
Sluiten