Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 25 mrt 2019

Geroemde Galaxy S10 feature ook op volgende generatie iPhones

Nadat Apple Wireless Charging voor aanzienlijke tijd heeft genegeerd, pakt de producent het anno 2019 serieuzer aan dan wie dan ook. Althans, op Huawei en Samsung na dan. Een van de meest geroemde features van de nieuwe Galaxy S10, is de mogelijkheid om Galaxy Buds op de achterkant van je smartphone op te laden. Iets wat met de volgende generatie iPhones, voor de AirPods, ook mogelijk gaat worden. Als de geruchten waar zijn dan. 

iPhones aan de haal met Galaxy S10 feature

Sinds Apple aan de haal gegaan is met Wireless Charging, lijkt de markt zich er meer op te richten dan voorheen. Dit terwijl Android smartphones er al tijden mee aan de haal gingen. Toch lijkt de producent het type opladen heel erg serieus te nemen, wat resulteert in een nieuwe feature voor de volgende generatie iPhones. De Samsung Galaxy S10, en Huawei Mate 20 Pro, werden beide voorzien aan een feature genaamd Reverse Wireless Charging. Hiermee is het simpelweg mogelijk om andere toestellen, of de Galaxy Buds bijvoorbeeld, draadloos op te laden met de achterkant van je smartphone. Apple-analist Ming-Chi Kuo, met een aanzienlijk betrouwbare reputatie, lijkt te bevestigen dat ook Apple met de feature aan de haal gaat.

De komst van Reverse Wireless Charging op de nieuwe generatie iPhones werd al enige tijd besproken. De geruchten rondom de feature waren aanzienlijk aanwezig, maar Apple-analist Ming-Chi Kuo lijkt de bevestiging te geven. Het zal volgens de beste man straks mogelijk zijn om AirPods en, misschien wel, een Apple Watch op te laden via de achterkant van de smartphones. Een functionaliteit die we vorig jaar als eerste zagen verschijnen in de Huawei Mate 20 Pro. Daarna ging Samsung ermee aan de haal in de vorm van de Galaxy S10, waarbij de focus vooral lag op het opladen van je Galaxy Buds. Die laatste producent noemde het PowerShare in plaats van Reverse Wireless Charging.

Samsung Galaxy S10 Plus review design

Volgens de bronnen van Kuo gaat Apple, met de volgende generatie iPhones, bijna dezelfde werkwijze hanteren dan Samsung. Het gaat niet alleen aan de haal met exact dezelfde feature, maar haalt de technologie ook bij precies hetzelfde bedrijf. Apple gaat, naar verluidt, gebruik maken van Wireless PowerShare technologie van Integrated Device Technology. Hiermee zou het mogelijk worden om zowel AirPods als Apple Watches op te laden op het toestel.

Ook aan de haal met USB-C?

Echter stopt de voorspelling van Kuo niet bij draadloos opladen. Waar Apple bij de meest recente iPad Pro’s gebruik heeft gemaakt van USB-C, is de hoop dat dit ook voor de iPhones gaat gebeuren. Dit lijkt ook zeker het geval te zijn, maar niet op de manier waarop je zou denken. Volgens de Analist beschikken de iPhones van 2019 nog steeds over een lightning port, maar zal er een Lightning to USB-C kabel meegeleverd worden. Hierdoor worden bestanden niet alleen sneller verzonden, maar krijgen we ook de mogelijkheid om gebruik te maken van fast charging.

Apple iPhone XI Renders prototype

Hoe dit er precies uit zal komen te zien en of Apple daadwerkelijk gebruik gaat maken van PowerShare, is uiteraard nog niet officieel bevestigd. Maar nu Kuo zich heeft uitgelaten over de ontwikkelingen, is de kans wel aanzienlijk groter geworden.

Reageer op artikel:
Geroemde Galaxy S10 feature ook op volgende generatie iPhones
Sluiten