Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 14 jan 2019

Deze feature zorgt voor een extreem snelle Galaxy S10

Volgende maand onthult Samsung dan eindelijk haar Galaxy S10 serie tijdens haar Unpacked event in San Francisco. In de afgelopen maanden zijn we kapot gemaakt door de hoeveelheid geruchten rondom de toestellen en we kunnen simpelweg niet meer wachten. Maar waar we dachten dat we bijna alles wisten, blijft de informatie gewoon doorstromen. Zo is er een nieuwe feature ontdekt door een betrouwbare bron, welke de snelheid van de Galaxy S10 stevig kan beïnvloeden. 

Galaxy S10 extreem snel dankzij nieuwe feature

De Galaxy S10 wordt komende maand dan eindelijk voor het eerste getoond. Het nieuwe vlaggenschip van Samsung komt in maar liefst vier varianten, waarvan we er op 20 februari drie krijgen te zien. Zo maken we kennis met de Galaxy S10, S10 Plus en de Galaxy S10E (of Lite). In de afgelopen maanden hebben we geleerd dat de toestellen beschikken over een flink arsenaal hoogstaande specificaties en dat ook het design van de toestellen van hoog niveau zijn. Maar wie denkt dat de geruchtenmolen is gestopt met draaien, heeft het mis. Waar we eerder vandaag dit gerucht onder ogen kregen, zijn er nog meer nieuwe ontwikkelingen rondom het nieuwe vlaggenschip van Samsung.

Op Twitter heeft AllAboutSamsung redacteur Max J laten weten dat de Galaxy S10 voorzien is van een gloednieuwe chip. In juli 2018 kondigde Samsung de nieuwe generatie LPDDR5 DRAM chips aan, welke een significante prestatieverbeteringen toonde in vergelijking met de huidige LPDDR4 chips. Echter waren deze chips nog niet toegepast in smartphones van Samsung, maar daar komt met de Galaxy S10 chips dus verandering in.

Voordelen voor de Galaxy S10

In vergelijking met de huidige generatie chips is de LPDDR5 zo’n 1.5x sneller op het gebied van performance. Om je een goed beeld te geven van de indrukwekkende verbetering: bestanden worden met zo’n 51.2GB per seconde overgezet. In het dagelijkse gebruik is deze verbetering voornamelijk te zien met het opnemen, editen en afspelen van 4K video. Daarnaast zullen dingen als AI sneller en efficiënter werken dan voorheen. Uiteraard speelt de nieuwe chip ook een belangrijke rol in de 5G ondersteuning.
Daarnaast zal de nieuwe LPDDR5 chip ook zeker de accuduur van het toestel gaan verbeteren. Door het lage dataverbruik heeft het toestel minder voltage nodig om te functioneren, waardoor je dus batterij bespaart. De nieuwe ‘Deep Sleep Mode’ van de Galaxy S10 zorgt voor een 30% mindering in krachtconsumptie.
Samsung Galaxy S10
De nieuwe LPDDR5 chips kosten alleen wel flink wat geld. Dit zou kunnen betekenen dat we deze niet in de gehele Galaxy S10 aan zullen treffen. Zo zou Samsung er best voor kunnen kiezen om de S10, S10 Plus en het 5G model te voorzien van de nieuwe chip. De goedkopere, en kleinere, Galaxy S10E zou het dan moeten doen met de oude vertrouwde LPDDR4 chip.
Reageer op artikel:
Deze feature zorgt voor een extreem snelle Galaxy S10
Sluiten