Mark Hofman
Mark Hofman Tech 22 jan 2019

Galaxy S10 significant goedkoper dan huidige iPhones

Na maanden van speculeren, geruchten ontdekken, renders bekijken en patenten doorspitten, begint het volgende maand toch echt werkelijkheid te worden. De Galaxy S10 maakt haar opwachting en we kunnen simpelweg niet wachten. Net als website TuttoAndroid, die diep is gaan graven in de verkoopprijs van het toestel. 

In een nieuw verslag van TuttoAndroid is te lezen hoeveel de Samsung Galaxy S1o serie gaat kosten in Italië. Eindelijk een gerucht dicht bij huis, wat ervoor zorgt dat we een realistisch beeld kunnen schetsen van hoeveel Samsungs nieuwe vlaggenschip serie gaat kosten. Al moeten we wel in het achterhoofd houden dat Samsung toestellen in Italië tussen de €20 en €50 duurder zijn dan in de rest van Europa.

Verkoopprijs Galaxy S10 serie gelekt

In de afgelopen maanden hebben we veel geleerd over de Samsung Galaxy S10. Zo weten we inmiddels dat Samsung, tijdens het Unpacked Event op 20 februari, drie varianten van de Galaxy S10 gaat onthullen. Dat betekent dat de Galaxy S10E, Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus eindelijk het daglicht zullen zien. Maar waar we eigenlijk best veel weten (of denken te weten) over de toestellen zelf, is het prijskaartje datgeen wat nog een mysterie is gebleven. Althans, dat was zo.
Door het verslag van bovenstaande bron kunnen we eindelijk onze vinger leggen op de Italiaanse prijzen van de drie modellen. Zo is de goedkoopste Galaxy S10E, met 4GB RAM en 128GB opslag, te koop voor €779. Er is op dit moment nog geen tweede variant van dit model bekend.
Samsung Galaxy S10 Lite
De “standaard” Galaxy S10 krijgt overigens wel twee verschillende varianten. Zo zal het 6/128GB model van de Galaxy S10 voorzien zijn van een prijskaartje van €929. De tweede variant, met 8GB RAM en 512GB opslag, krijgt een prijskaartje van €1179.
Om de line-up compleet te maken komt Samsung ook met een Plus model van de Galaxy S10. Deze is in maar liefst drie varianten te verkrijgen, waarvan de duurste voorzien is van een wel heel bijzondere achterkant. De eerste twee varianten beschikken over dezelfde specificaties als de gewone Galaxy S10.
Echter verschillen de prijzen met €1049 (6/128GB) en €1299 (8/512GB) wel. De derde, en meest uitgebreide variant, is overigens een flink stud duurder. Dit toestel wordt geleverd met 12GB aan RAM en 1TB aan opslag. Op papier een indrukwekkend toestel, welke met een verkoopprijs van €1599 ook van een indrukwekkend prijskaartje is voorzien.
Samsung Galaxy S10 gelekt in het wild

Goedkoper dan iPhones, duur dan Galaxy S9

De nieuwe Galaxy S10 serie is dus alles behalve goedkoop. Maar wanneer je het vergelijkt met toestellen uit dezelfde categorie, valt het eigenlijk alles mee. Zo was de Galaxy S9 vorig jaar voor €899 te koop, waardoor de Galaxy S10 ongeveer €30 duurder is geworden. Sterker nog: de goedkoopste variant is nog goedkoper dan het vlaggenschip van vorig jaar.

Echter zit de grote vergelijking hem natuurlijk in de toestellen van Apple. Beide producenten concurreren elkaar al jaren kapot en het lijkt erop dat Samsung, op het gebied van prijs/kwaliteit, de slag op dit moment gaat winnen. Waar de goedkoopste iPhone €889 kost, krijgt de goedkoopste Galaxy S10 variant een prijskaartje van €779.

Logischerwijs leggen we de standaard Galaxy S10 dan naast de iPhone XS, welke van Apple een prijskaartje kreeg van €1189 voor het instapmodel. Dit prijskaartje is bij het toestel van Samsung slechts €929 en voor de duurste variant, met 8GB RAM en 512GB opslag, alsnog €10 goedkoper dan de iPhone.

Apple iPhone Xs Max review

Wanneer we de S10 Plus naast de iPhone XS Max leggen, is het prijsverschil wel heel duidelijk te zien. Waar de standaard versie met 64GB €1289 kost, krijgt de Galaxy S10 Plus met 128GB opslag een prijskaartje van €1029. De duurste variant van dit toestel, met 12GB RAM en 1TB opslag, kost je zo’n €1599. Dit tegenover de ultieme iPhone XS Max variant, met 512GB opslag, je zo’n €1695.

De nieuwe Galaxy S10 is dus een stukje duurder dan het vlaggenschip van vorig jaar, maar wint het qua prijs nog steeds met gemak van Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Galaxy S10 significant goedkoper dan huidige iPhones
Sluiten