Mark Hofman
Mark Hofman Tech 6 nov 2018

Pixel-killer: dit is het geheime wapen van de Galaxy S10

In tegenstelling tot Apple, Google en Huawei, heeft Samsung nog wat inhaalwerk te doen. De ontwikkelingen op het gebied van interne kracht, artificial intelligence en display’s gaan harder dan ooit en de nieuwe Galaxy S10 moet het daglicht nog zien. Gelukkig voor Samsung zelf heeft het haar eigen Exynos 9820 chipset, waarmee een inhaalslag makkelijk gemaakt kan worden. Sterker nog: het weet de USP van Google’s Pixel toestellen onderuit te schoppen. 

Exynos 9820 is de toekomst

Samsung is niet van plan om achter te blijven l0pen op Apple, Google en Huawei. De producent wist haar Galaxy S9 en Note 9 eerder dit jaar al uit te brengen en legt het nu even af tegen de producenten die hun toestellen afgelopen maand pas lanceerde. Met haar huidige Exynos 9810 weten de twee hoogstaande toestellen van Samsung nog aardig mee te doen, maar verliest het op kleine punten. Gelukkig heeft Samsung zelf al de oplossing in de vorm van een Exynos 9810 7nm Chipset in de Galaxy S10. Meespelen met de concurrenten? Dat gaat hier zonder enige twijfel mee lukken!

Samsung brengt ieder jaar als eerste haar nieuwe smartphones uit, waardoor het aan het einde van het jaar bijna altijd achterloopt. Iets wat de aankomende Exynos 9820 7nm chipset de komende maanden gaat verhelpen voor de Galaxy S10 serie. Het bedrijf omarmt de nieuwe chipset om het neurale netwerk optimaal zijn werk te laten doen. Daarbij zien we ook flinke verbetering in AI ondersteuning, spraakherkenning en geavanceerde image-processing. En vooral die laatste gaat de concurrentie flink aan het werk zetten.

Samsung schoffelt Google onderuit

Galaxy S10 schoffelt Pixel onderuit?

Het is voor niemand een geheim dat Google’s Pixel telefoons een groot succes zijn. Vooral de Pixel 2 en Pixel 2XL wisten vriend en vijand te verbazen. Niet alleen qua prestaties onder de motorkap, maar voornamelijk met de camera. De kwaliteit van de foto’s zijn ongekend en Google weet dat. Niet gek dat de focus bij de Pixel 3 (XL) wederom op de camera lag. Waar veel producenten een dual, of zelfs trio, camerasysteem toepast doet Google dat met een enkele camera op het toestel. En waar zit de kracht dan precies? Juist, in de processor! De software van de Pixel toestellen is dusdanig gericht op image processing dat de kwaliteit ervan bijzonder hoog ligt. Een feature die zonder enige twijfel dé grote reden is waarom mensen een Pixel zouden kopen.

En wanneer een concurrent als Samsung met haar nieuwe Exynos 9820 chipset op image processing gebeid hetzelfde kan, wordt het toch wel lastig. Want dat is wat er op dit moment aan de hand is. Google, en inmiddels ook Apple, weten beide hoe het spelletje tussen chipset en afbeeldingen werkt. Maar nu Samsung zich in de strijd mengt met een krachtige en geavanceerde chipset als de Exynos 9820, dan kan het nog wel eens heel erg lastig gaan worden.

Pixel 3 XL

Lastig voor de producenten dan, de consument gaat er alles behalve op achteruit! Iets wat in dit geval niet aan de orde is…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pixel-killer: dit is het geheime wapen van de Galaxy S10
Sluiten