Mark Hofman
Mark Hofman Tech 2 jan 2019

Galaxy S10 mogelijk voorzien van geavanceerde iPhone feature

Hoe je het ook went of keert: de eerste maanden van 2019 worden op smartphone gebied gedomineerd door Samsung. De producent komt met de onthulling van de Galaxy S10 line-up en gaat deze ook daadwerkelijk op de markt brengen. Maar waar veel over het toestel inmiddels bekend is, komen we er via een nieuwe code in Samsung’s Android Pie update achter dat er nog meer is wat het toestel te bieden heeft. Zo gaat de Galaxy S10, naar alle waarschijnlijkheid, voorzien worden van een geavanceerde feature van de iPhone. 

iPhone feature in Galaxy S10?

In Samsung’s Android Pie update is een nieuwe code te vinden die wijst op een nieuwe feature voor de aankomende Galaxy S10. Het zou gaan om ondersteuning voor 3D gezichtsherkenning om je telefoon te ontgrendelen. Je telefoon openen met je gezicht is al beschikbaar voor Samsung toestellen, maar de techniek is lang niet zo geavanceerd als dat van Apple. De iPhone beschikt over een veel veiligere manier van ontgrendelen, wat blijkt uit dit recente onderzoek. Het heeft alles te maken met het feit dat o.a. Samsung gebruikt maak van 2D mapping in plaats van 3D mapping. Maar daar gaat dus, als het daadwerkelijk doorgevoerd wordt, verandering in komen.

FaceID gezichstherkenning Android iOS

Volgens XDA Developers wijst de nieuw gevonden data naar de Time of Flight camera-technologie. Dit wordt gebruikt voor het maken van 3D mallen van een hoofd en is dus aanzienlijk geavanceerder dan een 2D versie. Hierdoor zou het zomaar kunnen zijn dat het ontgrendelen van je telefoon, door middel van gezichtsherkenning, een stuk veiliger wordt voor mensen met een Samsung toestel.

Is het de S10?

Maar de grote vraag is of deze ToF sensor daadwerkelijk gebruikt gaat worden voor de Galaxy S10. Er is op dit moment namelijk nog geen bewijs dat het nieuwe vlaggenschip van Samsung gebruik gaat maken van de feature. Dit is overigens ook in het verslag van XDA te lezen. Hieruit blijkt dat de geruchten over de komst van een Samsung Galaxy toestel met ToF technologie wel kloppen, maar dat er op dit moment geen enkel idee is om welk toestel het gaat. Al zou de Galaxy S10 op dit moment wel het meeste voor de hand liggen.

Samsung Galaxy S10 Plus Accessoires | Galaxy S10+

Samsung heeft kort geleden laten weten dat het de betrouwbaarheid van haar toestellen flink wilt opkrikken. Zeker op het gebied van gezichtsherkenning wil de producent stappen maken op het gebied van veiligheid. Dat de producent dit doet bij haar aankomende vlaggenschip line-up zou dus een goede zet zijn. De grote vraag is alleen of de techniek voor deze feature al ver genoeg is om het daadwerkelijk te kunnen lanceren dit kwartaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

XDA Developers

Reageer op artikel:
Galaxy S10 mogelijk voorzien van geavanceerde iPhone feature
Sluiten