Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 28 november 2018

iPhone XS verslaat Galaxy S10 in gelekte Benchmark test

Samsung moet haar gloednieuwe Galaxy S10 nog aankondigen of het heeft al een strijd verloren. Waar de smartphone waarschijnlijk de gehate notch van de iPhone doet verdwijnen, komt het tekort op het gebied van snelheid. In gelekte resultaten van een AnTuTu Benchmark test is te zien dat de iPhone XS wel degelijk beter presteert dan de aankomende Samsung Galaxy S10.

iPhone XS wint van Galaxy S10

Het is best gek om de resultaten van een Benchmark test te delen, van een toestel wat nog niet eens uit is. Toch komt betrouwbare Samsung leaker Ice Universe met resultaten van een AnTuTu test. Naast het feit dat er verschillende elementen van het toestel bekend gemaakt worden via de screenshot, vallen de resultaten van de test ook bijzonder op. Sterker nog: de uitslag van exact dezelfde test was bij de iPhone XS, welke inmiddels al even op de markt is, beter dan bij de Samsung Galaxy S10.

De Samsung Galaxy S10 in kwestie is gewapend met de Exynos 9820 chipset en een schermresolutie van 2280 x 1080 pixels. De score in AnTuTu’s benchmark test kwam daarmee uit op 325,076. Een aardige score, welke door de iPhone XS overigens wel de kop in wordt gedrukt. Apple’s huidige vlaggenschip komt uit op een score van 352,405. Een formidabel verschil wat veel zegt aangezien de iPhone XS vorige maand is uitgebracht en Samsung‘s Galaxy S10 waarschijnlijk pas in februari het levenslicht ziet.

Andere chipset

Echter moeten we wel vermelden dat de Galaxy S10 in deze test beschikt over een Exynos 9820 chipset. Dat is voor gebruikers in Europa interessant, maar voor gebruikers in Amerika niet van toepassing. Daar heeft Samsung een deal met Qualcomm, waardoor de S10 in dat land gewapend is met een Snapdragon 8150. Ondanks het feit dat dit de uitslag wel iets zou veranderen, is het verschil niet heel groot.

Samsung Galaxy S10 verliest van iPhone XS

Samsung komt naar verluid begin 2019 met een aankondiging van de Galaxy S10 serie, welke vervolgens in maart 2019 te koop zal zijn. Een van de varianten beschikt over bizarre specificaties. Meer weten? Check dan ons artikel over het toestel!

Reageer op artikel:
iPhone XS verslaat Galaxy S10 in gelekte Benchmark test
Sluiten