Mark Hofman
Mark Hofman Tech 29 jan 2019

Galaxy S10 Lite of S10 E? Bron meldt echte naam

We weten dat Samsung op 20 februari, tijdens het Unpacked event, drie varianten van de Galaxy S10 op de markt brengt. Zo krijgen we te maken met de S10, S10 Plus en de Galaxy S10 Lite. Of is het nu de Galaxy S10 E? Waar we inmiddels al veel weten over de toestellen, blijft deze naam steeds veranderen. Maar wat is het nu precies? Een bron komt met het verlossende antwoord.

De echte naam van de Galaxy S10 Lite (of S10 E)

Op 20 februari organiseert Samsung het Unpacked Event, waar het zijn nieuwe Galaxy S10 line-up gaat onthullen. Inmiddels weten we dat de serie voorzien wordt van vier verschillende modellen en dat drie daarvan het daglicht zien tijdens het evenement. Maar waar we qua design en specificaties al veel denken te weten, tasten we qua naam van de goedkoopste variant in het duister. Is het nu de Galaxy S10 Lite of de Galaxy S10 E? Volgens een bron van GSMArena, met informatie van een Samsung medewerker, worden beide namen niet gehanteerd.

Samsung Galaxy S10 Lite

De bron meldt tegenover de website dat we niet te maken krijgen met een andere naam voor het goedkoopste toestel. De Galaxy S10 Lite, of S10 E, krijgt gewoon de simpele naam: Samsung Galaxy S10. Waar we eerder verwachtte dat de 5.8-inch variant voorzien zou zijn van een andere naam, om hem te onderscheiden van de rest, blijkt dit dus niet het geval te zijn. Althans, als we de bron mogelijk geloven natuurlijk.

Dat de benaming voor verwarring kan zorgen mag duidelijk zijn, maar er is wel mee te werken. Samsung lanceert in dit geval dus de Galaxy S10 in meerdere varianten, waarvan de goedkoopste een 5.8-inch model is. Logischerwijs zou je kunnen zeggen dat de S10 Plus dan ook gewoon de S10 zou heten, maar daar lijkt Samsung tot nu toe nog niet aan toe te geven.

Bevestigde camera’s en kleurenopties

Daarnaast zijn inmiddels ook geruchten over de camera’s bevestigd door de bron, en dus door een medewerker van Samsung. Zo ging het gerucht dat er een dual-camerasysteem aan de voorkant van het toestel zou zitten, wat dus ook echt het geval is. Daarnaast wordt bekend dat dit specifieke toestel in verschillende kleuren beschikbaar zal zijn. Zo is er een zwarte, witte, en groene variant beschikbaar. Een blauwe en gele variant zal ook op de markt verschijnen, maar dan wel met beperkte beschikbaarheid. Een beperkte beschikbaarheid die vanaf 8 maart in de verkoop zal gaan.

Samsung Galaxy S10 Accessoires | Galaxy S10+

Op 20 februari krijgen we officiële bevestiging van de specificaties, de verschillende varianten en de benamingen van de Galaxy S10 toestellen. Dan houdt Samsung het Unpacked event in San Francisco.

GSMArena

Reageer op artikel:
Galaxy S10 Lite of S10 E? Bron meldt echte naam
Sluiten