Mark Hofman
Mark Hofman Tech 30 jan 2019

Portemonnees in de aanslag: ‘Galaxy S10 massaproductie gestart’

In de afgelopen maanden zijn we bijna kapot gemaakt met geruchten, leaks en renders rondom de Galaxy S10 serie. We hebben inmiddels een goed idee van het uiterlijk van de toestellen en hebben de specificaties in het achterhoofd. Op 20 februari worden de smartphones dan eindelijk onthuld en zijn we dichter bij de lancering dan ooit. Iets wat we al langzaam maar zeker werkelijkheid begint te worden, nu de massaproductie van de Galaxy S10 is gestart.

Massaproductie Galaxy S10 van start

Ook wanneer je geen fan bent van een Galaxy, Samsung of Android smartphone zal het je ongetwijfeld niet ontgaan zijn. Samsung onthult op 20 februari 2019 zijn Galaxy S10 serie, bestaande uit drie toestellen, en de opvouwbare Galaxy F. In de afgelopen maanden hebben we geruchten, leaks, renders en foto’s bijgehouden om maar op de hoogte te blijven van deze nieuwe smartphone serie. En nu het bijna zover is, beginnen we toch redelijk uit te kijken naar de onthulling. Een onthulling die, door de start van de massaproductie, weer een stapje dichterbij gekomen is.

In een verslag van The Investor, een Koreaanse website, is te lezen dat de Galaxy S10 productie van start gegaan is. Volgens de bron is de productie niet pas sinds vandaag begonnen, maar is deze al actief sinds 25 januari. De machines draaien sinds afgelopen vrijdag op volle kracht, dat is wat we op kunnen maken uit het verslag.

Galaxy S10 Plus

Nu weten we niet precies hoeveel toestellen Samsung precies produceert, maar weinig zullen het er niet zijn. De producent heeft 27 dagen aan non-stop massaproductie tot de toestellen officieel beschikbaar worden. Dat moet meer dan genoeg zijn om de voorraad te verstrekken, al is dat uiteraard niet 100% zeker.

Ook de Galaxy S10 X in productie?

Samsung introduceert slechts drie van de vier Galaxy S10 varianten op 20 februari. Nu de productie van de eerste drie gestart is, zullen de vragen rondom de vierde variant ook opduiken. In hetzelfde verslag is te lezen dat alleen de 4G modellen van Galaxy S10 in productie gaan, wat betekent dat het 5G model uitblijft. Kortom: de Galaxy S10 X is op dit moment nog niet in productie gegaan. Wel komt naar buiten dat het toestel in de eerste helft van 2019 nog geproduceerd gaat worden.

Samsung Galaxy S10
Reageer op artikel:
Portemonnees in de aanslag: ‘Galaxy S10 massaproductie gestart’
Sluiten