Zo komt de gloednieuwe Galaxy S10 er waarschijnlijk uit te zien

De geruchtenmachine rondom de Samsung Galaxy S10 draait op volle toeren. Ondanks het feit dat er weinig nieuws naar buiten is gekomen de afgelopen weken, zijn er nu wel beelden opgedoken van hoe de toestellen eruit zouden kunnen zien. En daar worden we, op z’n zachtst gezegd, bijzonder enthousiast van.

Samsung Galaxy S10: is dit het design?

Met de komst van de nieuwe iPhone Xs, Xs Max en Xr, is het speculeren rondom Apple’s toestellen eventjes van de baan. Wat betekent dat de geruchtenmachine rondom de nieuwe Samsung Galaxy S10 serie weer overuren kan gaan maken. Zeker nu we een paar designs onder ogen hebben gekregen van het uiterlijk van het toestel.

De Galaxy S10 komt, hoogstwaarschijnlijk, weer in twee verschillende versies. Zo zal de plus versie in deze kwestie, als we de geruchten mogen geloven, een 6,2-inch scherm krijgen. De S10 zal voorzien zijn van een 5.8-inch scherm. Met die informatie, en de overige geruchten, zijn mockups gemaakt door dbsdesigning.

Samsung Galaxy S10, Galaxy S10, S10 designs

Zoals je ziet wordt er sterk rekening gehouden met een toestel waarbij de notch niet aanwezig is. Mocht dit lukken, dan is Samsung de eerste die dit voor elkaar gekregen. Uiteraard hebben we hier te maken met mockups en is er nog niet officieel bevestigd.

Verwachte specificaties

Uiteraard zijn deze concepten gemaakt naar aanleiding van de geruchten rondom de gloednieuwe S10 serie. En dat zijn er nogal wat. Zo zou de Galaxy S10 Plus, naast een 6,2-inch scherm, voorzien zijn van Super AMOLED technologie. Ook heeft het toestel drie camera’s aan de achterkant en twee camera’s aan de voorkant. Intern zal het toestel voorzien zijn van 6 of 8GB aan RAM en minstens een opslagcapaciteit van 128GB. De S10 Plus zal een prijskaartje hebben van, ongeveer, 1000 euro.

De standaard versie van de Galaxy S10 zal gewapend zijn met een zelfde scherm als de S10 Plus, alleen dan met een grootte van 5.8-inch beeldscherm. Deze telefoon zal nog wel beschikken over een 64GB opslag mogelijkheid. Hij zal een prijskaartje met zich meedragen van rond de 850 euro tot 900 euro.

Ook wordt een derde toestel van de reeks verwacht. Deze heeft op dit moment de codenaam Galaxy S10 R (retro) gekregen. Deze zal, net als de standaard S10, een 5.8-inc scherm hebben. Echter zal dit toestel niet voorzien zijn van een gebogen scherm, maar een plat scherm. Er worden bij dit toestel wel wat bezels verwacht, net als een vingerafdrukscanner buiten het scherm.

Wat, wanneer en waar?

Zoals vermeld hebben we het hier voornamelijk over geruchten. We verwachten dat de Samsung Galaxy S10 vlak voor Mobile World Congress 2019 wordt gepresenteerd. Dit zou een Samsung Unpacked event kunnen zijn, welke traditiegetrouw op 24 februari plaatsvindt. Mocht de producent het schema van vorige jaar aanhouden, liggen de toestellen vanaf 15 maart in de winkels.

Reageer op artikel:
Zo komt de gloednieuwe Galaxy S10 er waarschijnlijk uit te zien
Sluiten