Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 13 dec 2018

Camera’s Galaxy S10 Plus niet zo imposant als verwacht?

Als er een smartphone line-up is waar veel geruchten over zijn verspreidt, dan is het de Samsung Galaxy S10 serie wel. Samsung komt begin 2019, naar verwachting, met de gloednieuwe Galaxy S10 Lite, S10, en de S10 Plus. Maar waar we eerder dachten dat dit toestel maar liefst vier camera’s op de achterkant zou hebben, lijkt het er nu op dat het minder imposant is dan we dachten. 

Galaxy S10 Plus camera minder imposant

Door betrouwbare leaker @OnLeaks leek de verwarring rondom de Galaxy S10 camera’s minder te worden. Hij lekte een foto uit van een case maker, de maar liefst vier camera’s toonde op de achterkant van het toestel. Dat zou betekenen dat de S10 Plus een camera meer zou krijgen dan de standaard Galaxy S10. Maar de rust is al snel verdwenen nu een andere bron van zich laat horen.

Ice Universe, ook een zeer betrouwbare bron, pleit er namelijk voor dat de Galaxy S10 Plus evenveel camera’s krijgt als de standaard S10. Dit zou betekenen dat het toestel voorzien wordt van een camerasysteem met drie camera’s. De Galaxy S10 Lite krijgt volgens hem een dual-lens systeem.

Mocht alle informatie kloppen dan zit er overigens wel degelijk verschil in de camerasystemen. Waar de S10 en de S10 Lite voorzien zijn van een enkele selfie-camera in het scherm, zal de S10 Plus het met een dual-camera systeem gaan doen. Maar nogmaals: er klinken verschillende geluiden en welke de juiste is, is nog een raadsel.

Vierde variant Galaxy S10

Uiteraard geloven beide partijen dat ze gelijk hebben en dat is best een lastig situatie. Beide leakers hebben een goede reputatie en een van de twee zit er naast. Ice Universe laat tegenover een van zijn volgers weten dat de tijd zal leren wie gelijk heeft.

Maar we moeten niet vergeten dat Samsung ook met een vierde variant van de Galaxy S10 gaat komen. Dat is een toestel wat, waarschijnlijk, nog boven de Galaxy S10 Plus komt te staan. De mogelijkheid dat er een Galaxy S10 variant verschijnt met een camerasysteem met vier camera’s, is dus nog steeds aanwezig. Maar of deze in de Plus zit, is dus nog eventjes afwachten.

Galaxy S10 Renders

Samsung gaat de gehele Galaxy S10 line-up naar alle waarschijnlijkheid in januari 2019 onthullen.

Reageer op artikel:
Camera’s Galaxy S10 Plus niet zo imposant als verwacht?
Sluiten