David van Benthem
David van Benthem Smartphones 25 mrt 2020

Deze update maakt van je Galaxy S10 en Note 10 een Galaxy S20

Samsung heeft een nieuwe update aangekondigd voor Galaxy S10 en Note 10 modellen. Daarmee krijgen ze toegang tot allerlei interessante functies die tot voor kort exclusief waren voor Galaxy S20 toestellen.

Daardoor kan je binnenkort met een S10 of Note 10 gebruikmaken van onder andere Night Mode, Pro Video mode, Easy Share en Single Take. Alle toestellen van de vorige generatie van Samsung krijgen deze functies: of je nu een Galaxy S10e of een Galaxy Note 10+ hebt. Wel kan het zo zijn dat je met de Galaxy Note 10 Lite geen toegang hebt tot de Night Hyperlapse en de verbeterde Night Mode. Of ook oudere toestellen van Samsung de update ook krijgen, is nog niet duidelijk.

De Galaxy S10 filmt overal in 4K met 60fps

Wat ook interessant is, is dat de S10 en Note 10 nu ook 4K kunnen filmen met 60 beeldjes per seconde met de selfie camera. Dat is niet de enige verbetering rond de camera, daar Clean View en Quick Crop ook aan de galerij app zijn toegevoegd. Naast de features is de update ook een beveiligingsupdate. Het gaat hiermee om One UI 2.1.

Klein is de update niet: 1,5GB. Zorg er daarom voor dat je niet je wifi uit hebt staan als je de update binnenhaalt. Op dit moment is de patch alleen nog in Duitsland en Zwitserland verkrijgbaar. Toch wordt verwacht dat ook Nederlandse S10 en Note 10 gebruikers de update snel zullen krijgen.

Samsung Galaxy S20 Galaxy S10
De Galaxy S20 naast de Galaxy S10 (Afbeelding: WANT)

Voor de nieuwsgierige aagjes

Als je nieuwsgierig bent, kan je van tijd tot tijd kijken of de update er al is. Dat kan je doen door naar je ‘Instellingen’ te gaan en daarna naar het ‘Software update menu’. Kan je echt niet wachten, dan kan je ook de firmware zelf downloaden en het er zelf op flashen. Om dat te doen moet je wel weten wat je doet en moet je weten dat het je eigen risico is als je tegen problemen aanloopt.

Ben je benieuwd naar ons oordeel over de Samsung Galaxy S20 Ultra, lees dan hier onze review over Samsung’s nieuwste vlaggenschip.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze update maakt van je Galaxy S10 en Note 10 een Galaxy S20
Sluiten