Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 17 jul 2018

Innovatie: Samsung onthult verrassende details Samsung Galaxy S10

We zijn nu al een behoorlijke tijd bezig met smartphonemakers die mogelijk binnenkort wel of niet komen met een in-display vingerafdrukscanner. Dit jaar zagen we eindelijk de eerste paar modellen verschijnen en verrassend genoeg waren dat geen toestellen van grote spelers zoals Apple of Samsung. volgend jaar lijkt Samsung er eindelijk wel voor te gaan en zou de Galaxy S10 uitgerust worden met een in-display vingerafdrukscanner. Hij zou echter geen optische sensor gebruiken, maar een ultrasone.

Geen optische scanner Galaxy S10

Dit nieuws komt via het Twitter account van de bekende tipster Ice Universe. Eerder kwam hij al met een paar andere nieuwtjes over de aankomende Samsung toestellen en begint het plaatje steeds completer te worden. Hij liet via de Chinese social media site Weibo al weten dat de Samsung Galaxy S10, Note 10 en A-serie toestellen allemaal met een ultrasone in-display vingerafdrukscanner zullen komen. Onlangs zou Samsung Mobile hoofd DJ Koh ook hebben bevestigd dat de Galaxy S10 inderdaad niet komt met een optische in-display vingerafdrukscanner, maar dat Samsung een betere vingerafdruk-ervaring brengt naar de S10.

Samsung al twee jaar klaar voor in-display vingerafdrukscanner

De paar toestellen die dit jaar verschenen met een vingerafdrukscanner, hebben wel de optische variant. Volgens Koh zouden optische scanners echter zorgen voor een slechte gebruikerservaring. Hij zou zelfs hebben aangegeven dat Samsung twee jaar geleden al klaar was om een optische in-display vingerafdrukscanner te maken, maar ervoor heeft gekozen het niet te doen. Het is inderdaad waar dat een ultrasone scanner wat voordelen heeft tegenover een optische. Zo zou een ultrasone vingerafdrukscanner in theorie gewoon moeten werken met een vies display en zou het hele display als een gigantische vingerafdrukscanner kunnen dienen.

Samsung Galaxy S10 concept

We zullen zien of de vingerafdrukscanner van de Galaxy S10 echt zo grandioos wordt. Voordat het zover is, krijgen we echter nog de nieuwe iPhone X toestellen. Het is bijna zeker dat deze niet met een in-display vingerafdrukscanner zullen komen, maar een Face ID notch zal uiteraard wel aanwezig zijn. Onlangs doken er al dummy toestellen op van de iPhone X Plus en iPhone 9.

BGR

Reageer op artikel:
Innovatie: Samsung onthult verrassende details Samsung Galaxy S10
Sluiten