Mark Hofman
Mark Hofman Tech 14 nov 2018

Gerucht: Samsung Galaxy S10 voorzien van hele unieke notch

Gister lazen we dat het design van de Galaxy S10 nog een groot geheim is. En terwijl we het officieel nog niet zeker weten, komt betrouwbare leaker Evan Blass met nieuws over de notch. Want de Samsung Galaxy S10 krijgt op dat gebied iets heel unieks: een notch die we nog nooit eerder zagen in een smartphone. 

Unieke notch voor Galaxy S10

Veel geruchten hebben de laatste tijd informatie weten te droppen over de Galaxy S10. We hebben informatie over de specs, weten in welke kleuren hij verschijnt en hoe het toestel eruit komt te zien. Althans, die laatste is een lastige kwestie. Waar we regelmatig wat te horen kregen over het design, bleef het wel allemaal bijzonder vaag. Onze grootste lead was een concept design, wat letterlijk 0% accuraat kan zijn. Zeker na de tweet van Ice Universe eerder deze week, weten we een ding zeker. Niemand heeft echt een idee hoe de Galaxy S10 eruit komt te zien. Props voor Samsung.

Maar Evan Blass, een andere betrouwbare bron, heeft wel wat informatie weten te vinden over de display van het toestel. Vorige week heeft Samsung drie verschillende varianten van de notch gepresenteerd, maar de Galaxy S10 zal hier niet mee dealen. Sterker nog: we krijgen te maken met een notch die we nog nooit eerder gezien hebben!

Zoals je in de tweet hierboven kan zien krijgen we te maken met een “Punch Hole” achtige selfie camera cutout. Dat lijkt, zoals Evan ook al zegt, bijzonder veel op een Infinity-O display. Mocht dit aan de orde zijn, hebben we oprecht te maken met een gat in het toestel. In het gat zit de camera en dat is het dan ook. Geen grote notch, maar alleen een klein rond gaatje in de bovenhoek.

Samsung zet stappen

Mocht dit nieuws waar zijn, dan is Samsung flinke stappen aan het zetten. Vorige maand zagen we tijdens een event in China, de Galaxy A8s voorbijkomen. Dat was het toestel die als eerste deze unieke notch met zich meedroeg. Vorige week werden daar nog eens twee notch varianten aan toegevoegd: Infinity U en Infinity V. Met de komst van Infinity O in de Galaxy S10, zien we toch dat het bedrijf het tempo lekker hoog heeft liggen.

Ook kondigde Samsung vorige week haar New Infinity display aan, welke helemaal geen notch met zich meedraagt. Alleen de verwachting dat dit scherm in de Galaxy S10 zit kan de prullenbak in. Ice Universe liet eerder namelijk al weten dat de technologie nog niet zo ver is om het daadwerkelijk te gebruiken.

Reageer op artikel:
Gerucht: Samsung Galaxy S10 voorzien van hele unieke notch
Sluiten