Mark Hofman
Mark Hofman Tech 28 feb 2019

Galaxy S10 update zorgt voor positieve Bixby ontwikkeling

De Galaxy S10 serie is nog niet eens beschikbaar voor het grote publiek of Samsung heeft de eerste update al uitgerold voor het vlaggenschip. Dat is overigens maar goed ook, want deze update wil je als gebruiker alles behalve missen. Althans, wanneer je het Spaans benauwd krijgt van de Bixby knop. 

Positieve Bixby ontwikkeling door Galaxy S10 update

Terwijl Samsung de Galaxy S10 überhaupt nog op de markt moet brengen, komt de producent nu al met de allereerste update voor de serie. Alle drie de toestellen worden, voor de lancering, voorzien van een aantal nieuwe features. Zo kunnen gebruikers, die normaal gesproken niet rustig blijven door de Bixby knop, heerlijk uit de voeten met remapping. Een positieve ontwikkeling waardoor het mogelijk is om de knop, die aan de zijkant van het toestel zit, voor andere doeleinden te gebruiken. Dit was eerder al mogelijk door apps van derde partijen, maar wordt nu ook vanuit Samsung zelf ondersteund.

Samsung Galaxy S10 Plus preview design

Door remapping is het mogelijk om zelf te bepalen wat er gebeurt wanneer je een of twee keer op de Bixby knop drukt. In het huidige systeem gebeurt er niets anders dan dat de assistent van Samsung geopend wordt. Dat kan overigens nog steeds, maar ook een andere applicatie kan geopend worden door de remap. Dus wanneer jij bijvoorbeeld WhatsApp instelt voor de knop, opent je smartphone WhatsApp wanneer jij de knop indrukt. Handig? We dachten het wel!

Meerdere nieuwe features

Naast het instellen van de Bixby knop zijn er nog meer features die aanzienlijke wijzigingen met zich meebrengen. Een van deze features is de bekende Instagram Mode, welke tijdens Unpacked 2019 werd onthuld door Samsung. Deze functie zorgt ervoor dat je een foto, die je neemt met de Samsung Camera app, direct op Instagram kunt plaatsten. Op deze manier heb jij bij het nemen van een foto alle features bij de hand die je bij de Instagram camera niet bij de hand hebt. De update voorziet je overigens ook van verbeterde stabiliteit bij gebruik van de camera en zorgt voor een performance boost op het gebied van de vingerafdrukscanner.

Samsung onthult de Galaxy S10 Plus
Prototype van Galaxy S10 Plus

De update is bij de Galaxy S10 serie al toegepast wanneer je hem in de winkel haalt. Volgens Samsung wordt de Bixby Remap overigens ook uitgebracht voor alle andere smartphones met een knop voor de slimme assistent, mits dit toestel op Android Pie draait. Wanneer dit precies, is op dit moment nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Galaxy S10 update zorgt voor positieve Bixby ontwikkeling
Sluiten