Mark Hofman
Mark Hofman Tech 25 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Galaxy A9 Pro: Europees voorproefje op Samsung Galaxy S10?

Vorig jaar introduceerde Samsung vier verschillende varianten van de welbekende notch. De producent gaat aan de haal met Infinity-O,U,V en New Infinity. Waar die overige drie nog niet officieel hun opwachting hebben gemaakt, maakte de Inifinity-O notch als ‘hole-punch’ zijn debuut in de Samsung Galaxy A8s. Althans, in China dan. In Europa krijgen we hem voor het eerst te zien in de Galaxy A9 Pro, maar daar blijft het niet bij. Is dit ons grote voorproefje op de Galaxy S10?

Groot voorproefje op de Galaxy S10

Op de valreep van 2018 introduceerde Samsung twee gloednieuwe features voor smartphones. Uiteraard naast de eerste impressie van de opvouwbare Galaxy F dan. De producent toonde zijn eerste quad-camerasysteem, wat simpelweg inhoudt dat de smartphone voorzien is van vier verschillende camera’s. Daarnaast toonde Samsung ook voor het eerste haar Infinty-O display in de Galaxy A8s. Gewapend met de naam ‘hole-punch’ werd het toestel in China gelanceerd. Maar waar we dachten dat dit voor ons ook het eerste toestel zou zijn met het type display, lijkt dit nu niet het geval te zijn.

De Galaxy A8s verschijnt internationaal gezien iets anders op de markt dan dat hij nu in China beschikbaar is. Dat meldt de newsroom van Samsung Korea. In Europa krijgen we Inifinity-O voor het eerst te zien in de Galaxy A9 Pro, wat bijna een exacte kopie is van de A8s. Maar waar we hierboven vermeldde dat Samsung twee grote features onthulde in 2018, zullen beide functies verschijnen op de A9 Pro. Dat betekent dus dat de Samsung Galaxy A9 Pro voorzien is van de hole-punch én van een quad-camerasysteem. Twee features waarvan we verwachten dat ze ook in de Galaxy S10 zitten. De A9 Pro zou dus zomaar eens een klein voorproefje van het nieuwe vlaggenschip kunnen worden.

Samsung Galaxy A9 Pro

Samsung Galaxy A9 Pro specificaties

De Samsung Galaxy A9 Pro kan dus zomaar een mooi voorproefje op de Galaxy S10 worden. Samsungs all-screen design zorgt voor een gat in het scherm, waar een 2.4 MP camera in verborgen zit. Daarnaast zijn de schermranden van dit toestel bijzonder klein, met een 19.5 x 9 aspect ratio van boven tot onder. Aan de achterkant van de A9 Pro treffen we een 24MP basislens aan in combinatie met een 10MP telefoto lens, en een derde sensor voor diepte. Onder de motorkap zit 6GB aan RAM, 128GB aan opslagcapaciteit en een 3400mAh batterij.

Waar de Galaxy A8s dus het eerste Samsung toestel was met de indrukwekkende inkeping, is de A9 Pro het eerste toestel in Europa met de feature.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Galaxy A9 Pro: Europees voorproefje op Samsung Galaxy S10?
Sluiten