Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 19 okt 2018

Lek Samsung Galaxy S10 bevestigt voorsprong OnePlus 6T

We zijn de afgelopen tijd doodgegooid met geruchten rondom de Samsung Galaxy S10. Door deze geruchten krijgt het toestel steeds meer vorm en weten we wat we kunnen verwachten. Door nieuwe details weten we inmiddels ook waar de vingerafdrukscanner zich bevindt op het toestel. Wat blijkt? OnePlus loopt, met de 6T, een stukje voor op Samsung. 

OnePlus loopt voor

Door middel van geruchten, bevestigde details en een teaser weten we veel over de nieuwe OnePlus 6T. Een van deze dingen is het feit dat er een vingerafdrukscanner zich onder het scherm bevindt van het toestel. Een feature die we ook al zouden verwachten bij de Samsung Galaxy S10. Maar waar de OnePlus 6T voorzien is van een optische scanner, hadden we eerlijk gezegd een Ultrasonic scanner in de S10 verwacht. Alleen dat wordt dus thuiskomen van een koude kermis.

In nieuwe gelekte details komt naar buiten dat ook de Galaxy S10 gebruikt maakt van een optische scanner. Deze informatie is afkomstig van een nieuwe patent aanmelding waarin de vingerafdrukscanner uitgebreid getoond wordt. Het plaatje laat niet alleen zien dat Samsung er daadwerkelijk mee bezig is, maar ook dat de opzet optisch is. Dat houdt dus in dat je de vinger op een vaste plek op het toestel moet leggen. Bij Ultrasonic is het mogelijk om je vinger, in een bepaald gebied, op verschillende plekken neer te leggen waardoor hij ontgrendeld. Een technologie die de voorkeur heeft boven optisch, mits hij beter zou werken. Maar dat is op dit moment nog niet het geval.

Samsung ligt achter op de OnePlus 6T

De technologie van Ultrasonic is slim, handig en snel. Maar niet snel genoeg. De optische scanners weten, in verschillende tests, veel beter te presteren. Iets waar OnePlus, met de 6T, al snel achterkwam. Daarom lanceert de producent later deze maand al hun nieuwe smartphone met de technologie. Een kleine drie of vier maanden eerder dan dat Samsung dat gaat doen. OnePlus loopt op dat gebied dus zonder enige twijfel voor op de techgigant.

Galaxy S10 geruchten

De Samsung Galaxy S10, die voorlopig nog niet aangekondigd gaat worden, krijgt steeds meer vorm. We worden de afgelopen tijd doodgegooid met geruchten rondom het toestel, die allemaal zeer goed onderbouwd zijn. Zo weten we al welke processor hij met zich meedraagt, in welke kleuren hij verschijnt en dat hij niet voorzien is van een headphone jack. Ook zagen we al een fantastisch, en realistisch, design voor het toestel voorbij komen. Kortom: de Galaxy S10 heeft nog veel geheimen voor ons, maar we zijn al een heel eind.

Samsung Galaxy S10 Samsung Galaxy P30

Wanneer Samsung het nieuwe toestel gaat aankondigen is nog niet bekend. Wel verwachten we dat het toestel rond februari/maart op de markt zal verschijnen.

Reageer op artikel:
Lek Samsung Galaxy S10 bevestigt voorsprong OnePlus 6T
Sluiten