Mark Hofman
Mark Hofman Tech 6 feb 2019

Galaxy S10: een van de eerste smartphones met Wifi 6 ondersteuning

De Samsung Galaxy S10 wordt niet alleen voorzien van een strak design en fantastische specificaties, maar ook van een snellere wifi-verbinding. Door nieuwe informatie, gespot door Droid Life, zien we dat drie varianten van het nieuwe vlaggenschip beschikken over het nieuwe Wifi 6. 

Wifi 6 voor Samsung Galaxy S10

De Galaxy S10 van Samsung zal op 20 februari, tijdens het Unpacked event, onthult gaan worden. Naast het feit dat we drie varianten met een vernieuwd design en indrukwekkende specificaties te zien krijgen, zullen we ook op het gebied van verbindingen verbaasd worden. De Galaxy S10 serie is namelijk, als een van de eerste smartphones, voorzien van de nieuwe Wifi 6 verbinding. Dit geldt overigens niet voor een van de toestellen, maar voor alle drie de varianten. Zo weet Droid Life te melden na het zien van FCC bestanden.

Wifi 6 is uiteraard sneller dan de huidige verbinding, wat het een verbetering maakt voor de Galaxy S10. Echter zullen we als consument het verschil niet snel merken. Er zijn op dit moment nog weinig tot geen Wifi 6 routers beschikbaar, waardoor het mogelijk is om voordeel te halen uit de verbeterde verbinding. Iets wat überhaupt niet gigantisch merkbaar gaat zijn op een individueel apparaat. Wifi 6 zorgt ervoor dat er een sterkere, snellere, verbinding in huizen en omgevingen tot stand komen. Dit betekent dat de verbinding net zo sterk en snel blijft wanneer er heel veel verschillende apparaten verbonden zijn.

wifi-verbinding

Toch is het wel een handige feature om te hebben. Het zorgt ervoor dat je Galaxy S10, of welk toestel dan ook, iets meer klaar is voor de toekomst. Zeker gezien huishoudens in de komende jaren over zullen stappen naar de nieuwe wifi-verbinding. Het is daarom ook niet gek dat de Galaxy S10 op dit moment tot een van de eerste smartphone behoort die aan de haal gaan met deze unieke feature.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Galaxy S10: een van de eerste smartphones met Wifi 6 ondersteuning
Sluiten