Mark Hofman
Mark Hofman Tech 11 feb 2019

Galaxy S10e: iPhone XR-killer haarscherp op nieuwe renders

Na het verschijnen van verschillende Galaxy S10 (Plus) renders, maakten we vorige week kennis met alle varianten van de Galaxy S10e. In gelekte renders, van het betrouwbare WinFuture, zagen we wat het toestel qua design allemaal te bieden had. Maar waar deze foto’s wellicht niet heel scherp en duidelijk waren, zijn deze gloednieuwe renders dat wel. De iPhone XR-killer gaat er als volgt uitzien. 

Galaxy S10e haarscherp zichtbaar in nieuwe renders

In de afgelopen maanden zijn er verschillende renders en foto’s gelekt omtrent de Galaxy S10 serie van Samsung. Het absolute hoogtepunt, op het gebied van design, waren de officiële persbeelden die het daglicht zagen. Uiteraard waren deze niet afkomstig van Samsung, maar wist een betrouwbare bron aan het beeldmateriaal te komen. Iets wat vorige week ook gebeurde met de, goedkoopste, Galaxy S10e. Dat de beelden officieel zijn staat vast, maar de kwaliteit liet ons nog een beetje in de steek. Nieuw gelekte persbeelden van het toestel lijken hier overigens verandering in te brengen. Sterker nog: dit is de Galaxy S10e, in haarscherpe kwaliteit. Mede mogelijk gemaakt door betrouwbare tipster en leaker Evan Blass.

Uiteraard is er ook op deze foto’s te zien dat de goedkope variant van de Galaxy S10e voorzien is van een dual-camerasysteem. Dit in tegenstelling tot het triple-systeem waar de Galaxy S10 en S10 Plus het mee gaan doen. Zoals te zien is maakt het toestel gebruik van een plat AMOLED scherm, in tegenstelling tot de gebogen variant welke Samsung de afgelopen jaren in gebruik had. Daarnaast is het Infinity-O scherm in volle glorie te zien op het toestel. Dat is simpelweg een kleine uitsparing waar de selfiecamera in verborgen zit. Op deze manier is het mogelijk om een zo ruim mogelijke screen-to-body ratio te hanteren, zonder gebruik te maken van een notch.

Samsung Galaxy S10e haarscherpe beelden

Goedkope variant, krachtige specificaties

Zoals je weet is de Galaxy S10e, die eerder bekend stond als de S10 Lite, het goedkoopste model uit de gehele line-up. Toch zijn de specificaties van deze smartphone veelbelovend. In Europa draait de S10e op een Exynos 9820, waar het in Amerika op een Snapdragon 855 chipset zal draaien. Dit gaat gepaard met 6GB aan RAM geheugen en zo’n 128GB aan opslagcapaciteit. De S10e heeft een 5.8-inch AMOLED scherm zonder gebogen randen en wordt van energie voorzien door een 3100mAh batterij.

Naast het feit dat de S10e is uitgelekt, zijn dezelfde beelden van de gewone Galaxy S10 ook naar buiten gebracht door Blass. 

Samsung Galaxy S10e haarscherpe beelden

De Galaxy S10e is een van de drie varianten waarin de Galaxy S10 zal verschijnen. Naast dit toestel zullen ook de normale S10 en de grotere S10 Plus het daglicht zien. Dit gebeurt op 20 februari 2019 tijdens het Unpacked event van Samsung.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Galaxy S10e: iPhone XR-killer haarscherp op nieuwe renders
Sluiten