Samsung lijkt met oplossing te komen voor veelgehoorde kritiek op de S20

Hoewel Samsung met de S20 modellen de hoogste refresh rate van 120 Hz levert, gaat er met deze functie een belangrijk dilemma gepaard. Het Zuid-Koreaanse bedrijf claimt aan een oplossing te werken.

Nu is het zo dat je met de nieuwste telefoons van Samsung wel een refresh rate van 120 Hz kan hebben, maar niet in combinatie met een QHD+ resolutie. Dat is opmerkelijk, omdat de schermen van de S20 toestellen wel over deze resolutie beschikken.

Samsung werkt aan een oplossing

Max Weinbach, redacteur bij XDA-developers, meldt dat Samsung al wel bezig met een oplossing voor dit probleem. Daar komt bij dat het erop lijkt dat er binnen drie maanden een firmware update voor de S20 toestellen uitkomt. Die update zou mogelijk de oplossing moeten brengen waar nu aan gewerkt wordt.

Een detailrijk scherm met minder batterij

Toch valt er iets voor te zeggen dat Samsung 120Hz gecombineerd met een QHD+ resolutie nog niet aanbiedt. Want hoewel het er mooi uitziet, vraagt deze combinatie veel van je batterij. Wie zijn S20 toestel veel gebruikt moet dus twee keer nadenken of het voor hem überhaupt wel handig is om zoveel van je telefoon te vragen.

Toch mag je verwachten van Samsung‘s vlaggenschepen dat beide hoogwaardige eigenschappen gecombineerd kunnen worden. Dat het Zuid-Koreaanse bedrijf alsnog van plan is dit mogelijk maken is dus logisch. Het Chinese Oppo is immers van plan om met de Find X2 een telefoon te kunnen aanbieden die 120 Hz met een QHD+ scherm tegelijk mogelijk maakt.

Samsung wil verbazen met de S20 toestellen

Dat Samsung een refresh rate van 120Hz heeft toegepast is in lijn met de verdere specificaties van de toestellen. Zo is de Galaxy S20 Ultra in staat om tot wel 100 keer in te zoomen. De oplossing die Samsung wil gaan bieden voor het geschetste probleem is wederom een middel om het beste van het beste aan te kunnen bieden.

 

Reageer op artikel:
Samsung lijkt met oplossing te komen voor veelgehoorde kritiek op de S20
Sluiten