Samsung brengt mogelijk nog een Galaxy Z Flip uit in 2020

De Samsung Galaxy Z Flip behoort zonder twijfel tot de meest besproken smartphones van dit jaar. De opvouwbare klaptelefoon is inmiddels beschikbaar op de markt, maar krijgt er mogelijk nog een broertje bij dit jaar.

Althans, dat is het nieuws wat website SamMobile weet te brengen. Volgens de website krijgt de Samsung Galaxy Z Flip dit jaar nog een variant. Het zou gaan om een 5G-variant van de opvouwbare telefoon.

Samsung Galaxy Z Flip: nieuwe variant in 2020?

Samsung is druk bezig met de komst van 5G. Het bedrijf is dan ook de grootste leverancier van smartphones die het netwerk ondersteunen en schuift dat zeker niet onder stoelen of banken. Het is daarom wel opvallen dat de nieuwe Galaxy Z Flip, die in februari werd aangekondigd, geen ondersteuning biedt voor 5G. Maar volgens SamMobile komt daar dus verandering in.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft duidelijk de wens uitgesproken om meer 5G telefoons uit te brengen in 2020. Een 5G variant van de Galaxy Z Flip zou daar dus bijhoren. Volgens de bronnen van SamMobile zit deze variant al in de pijplijn en zou hij later dit jaar verschijnen.

Samsung Galaxy Z Flip scherm
De Flip (Afbeelding: WANT / Dominick Vietor)

Waarom wachten?

Waarom Samsung eventueel gewacht heeft met de komst van een 5G variant is niet bekend. Al valt er wel wat voor te zeggen. Gezien het feit dat opvouwbare smartphones een stuk duurder zijn dan “normale smartphones” wilde Samsung het voor dit geval waarschijnlijk zo goedkoop mogelijk houden. Vandaar dat deze is verschoven naar een release later in het jaar.

Daarbij spreekt het voor zich dat deze telefoons alleen beschikbaar wordt in landen waar ook een 5G netwerk actief is. De kans dat het aantal landen met zo’n netwerk later in het jaar zou groeien, was aanzienlijk groot. Al is er een kans dat dit nu veranderd is door alle maatregelen en gezondheidsrisico’s dat COVID-19 met zich meebrengt.

Reageer op artikel:
Samsung brengt mogelijk nog een Galaxy Z Flip uit in 2020
Sluiten