Galaxy Z Flip populair: Samsung anticipeert op goede cijfers

Samsung gelooft in de toekomst van het vouwbare scherm. Het Zuid-Koreaanse bedrijf gaat nog meer Galaxy Z Flip toestellen produceren. Dat is althans hetgeen dat de bronnen van DigiTimes impliceren.

De productie zou opgeschroefd worden omdat de Z Flip wereldwijd beter verkocht wordt dan verwacht. Het rapport meldt dat de Z Flip al uitverkocht is in tien landen, waaronder de VS en Frankrijk.

Galaxy Z Flip is niet het duurste toestel

Hoewel de Galaxy Z Flip met een prijskaartje van 1500 euro zeker niet goedkoop is, is het niet het duurste toestel uit de smartphonewereld. Zo is de meest luxe variant van de S20 Ultra nog 50 euro duurder. Daar komt bij dat de opklapbare Razr van Motorola waarschijnlijk minstens 100 euro duurder gaat zijn in Nederland.

Verwacht wordt dat de Z Flip in Zuid-Korea daarom deze maand het honderdduizendste toestel zal verkopen. Internationaal hoopt het bedrijf dat in dezelfde periode een half miljoen toestellen te hebben verkocht.

Dat Samsung de productie omhoog gooit is in lijn met de langetermijnverwachtingen. Als Samsung er namelijk erin slaagt de vouwbare telefoon aan te bieden in China, zou Samsung dit jaar mogelijk 5 miljoen Galaxy Z Flips kunnen gaan verkopen.

Samsung Galaxy Z Flip design
De Samsung Galaxy Z Flip (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

Geen betaalbaar model

Als DigiTimes gelijk heeft, zou het interessant voor Samsung kunnen uitpakken. Recent bleek nog dat het coronavirus juist een grote impact had op de verkopen van de S20 toestellen. Dat de verkopen tegenvallen, heeft ook ongetwijfeld te maken met de hoge prijs van de toestellen en het ontbreken van een goedkopere versie. De Galaxy S10e was met een beginprijs van 750 euro relatief betaalbaar. Het goedkoopste Galaxy s20 toestel kost nu fors meer met een prijskaartje van 1000 euro.

De Galaxy Z Flip is juist goedkoop in de markt van opklapbare telefoons. Daarom is het niet vreemd dat de telefoon het goed doet als het gaat om verkoopcijfers. Samsung zelf heeft nog geen officiële verklaring over zijn productie afgegeven. Toch zou het goed kunnen dat de Z Flip een echte doorbraak heeft als het gaat om het mainstream maken van het vouwbare scherm.

Reageer op artikel:
Galaxy Z Flip populair: Samsung anticipeert op goede cijfers
Sluiten