De topgames van 2018: A Way Out speel je samen op de bank

Jelle van Es 12 jan 2018 Gaming

Zo aan het begin van een nieuw jaar is het qua gamereleases wat rustiger. We hebben net de drukte van 2017 achter ons liggen en waarschijnlijk heb je nog heel wat games waar je mee bezig bent. Toch gebruiken wij deze eerste maand van 2018 om vooruit te kijken naar het aankomende jaar. Een jaar waarvan we nu al weten dat er een hoop toffe games gaan uitkomen. A Way Out lijkt de leukste game te gaan worden om samen met een vriend te spelen. De game verschijnt op 23 maart en is dan beschikbaar op de pc, PlayStation 4 en de Xbox One.

Topgame: A Way Out

A Way Out is de nieuwe game van Hazelight Studios. Dit is de tweede game van deze studio. Eerder maakten zij in 2013 een mooi debuut met de game Brothers: A Tale of Two Sons. A Way Out is iets compleet anders. Het is een coöperatieve game, die het beste tot zijn recht komt wanneer je ‘m in splitscreenmodus samen met een vriend op de bank speelt. Maar je kunt dat ook online doen. Omdat het zo belangrijk is om samen te spelen, komt de game samen met een speciale friend-code. Daarmee kun je één vriend uitkiezen die de game samen met jou kan spelen. Handig als je beste vriend net iets verder weg woont.

A Way Out

Wat brengt A Way Out ons?

A Way Out draait om de personages Leo en Vincent. Zij moeten aan het begin van het avontuur ontsnappen uit de gevangenis en vervolgens er voor zorgen dat zij niet gepakt worden door de autoriteiten. Tegelijkertijd moeten ze wel weer iets van inkomsten hebben, waardoor je bijvoorbeeld een overval moet plegen.

A Way Out

De game bestaat uit verschillende hoofdstukken, waarin het verhaal zich langzaam ontwikkelt. Tijdens het spelen is één ding continu aanwezig: de drang om samen te werken. Je zou A Way Out kunnen zien als een puzzelgame, waarbij je telkens moet nadenken hoe je een bepaald probleem oplost. Zo kan één speler bijvoorbeeld een personage afleiden, terwijl de andere iets uitvoert om daarmee verder te komen. Ook beloven de ontwikkelaars dat het verhaal echt de moeite waard wordt. #uiteraard

Waarom wel?

A Way Out dwingt je min of meer om samen met een goede vriend te spelen. Samen een game beleven is altijd fijner dan wanneer je dat in je eentje doet. Ook is het leuk om te zien dat beide spelers in een iets andere rol spelen en vanuit die opzet bepaalde oplossingen bedenkt.

A Way Out

Waarom niet?

Als je vrienden hebt die alleen maar geïnteresseerd zijn in titels als FIFA of Call of Duty, dan gaat het lastig worden om hen te overtuigen dat dit een game is die zij samen met jou moeten spelen.

A Way Out

Wil je meer lezen over de andere topgames van 2018? Bezoek dan ons handige 2018 overzicht.

Reageer op artikel:
De topgames van 2018: A Way Out speel je samen op de bank
Sluiten