Jelle van Es
Jelle van Es Tech 28 mrt 2018

Word vrolijk en nostalgisch wakker dankzij de Game Boy alarmklok

Het is misschien wel het grootste obstakel van een nieuwe dag: wakker worden. Je ligt net zo lekker te slapen, te genieten van een fijne droom en dan opeens vanuit het niets: dat herkenbare piepende geluid dat je wekker maakt. Ugh, je moet er weer uit, een nieuwe dag wacht op je. Na een kop koffie of zeventien gaat het gelukkig vaak al een stuk beter. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om het begin van de dag te verbeteren. Denk daarbij aan een wekker die vrolijk vogeltjesgeluid maakt of een lamp die langzaam aan gaat. Als je echter van de nostalgische liefde bent, dan kun je ook wakker worden met de Game Boy alarmklok.

De Game Boy alarmklok

De Game Boy alarmklok lijkt qua behuizing op een doodnormale Game Boy. Je zult er echter geen Tetris of Super Mario op kunnen spelen. In plaats daarvan geeft het scherm de tijd, de datum en de tijd waarop je het alarm hebt ingesteld aan. Als het dan tijd is om wakker te worden, dan speelt de Game Boy alamrklok het deuntje van Super Mario Land af.

Een video van hoe dat in de praktijk is, dat hebben we niet, waardoor we niet zeker weten of we het hebben over de Game Boy-versie van Mario of de klassieke NES-game. Hoe dan ook, het is sowieso beter dan het pijnlijke gepiep.

Game Boy alarmklok
Game Boy alarmklok

Mocht je klaar zijn met het deuntje, dan kun je één van de beschikbare knoppen indrukken om de stilte te laten wederkeren. De wekker heeft geen stekker nodig en werkt op twee gewone batterijen. De maker belooft daarbij wel dat de Game Boy alarklok langer meegaat dan een gewone game Boy met batterijen.

De klok is hier te koop en kost je samen met versturen naar een adres in Nederland je zo’n 35 euro. Wil je daarna een Game Boy met je mee nemen in de trein, dan is deze sleutelhanger-versie een aanrader.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Word vrolijk en nostalgisch wakker dankzij de Game Boy alarmklok
Sluiten