Game Developers Conference uitgesteld door coronavirus

Afgelopen vrijdag, toen wij al weekend aan het vieren waren, werd bekend dat de Game Developers Conference werd uitgesteld naar de zomer. Dit in verband met de angst voor het coronavirus en het verspreiden daarvan.

Oorspronkelijk zou de Game Developers Conference gehouden worden van 12 tot en met 16 maart in San Francisco. Op dit jaarlijkse evenement komen verschillende game-ontwikkelaars samen om te praten over de nieuwe technieken en het uitwisselen van informatie.

Game Developers Conference gaat niet door

In het verleden werd de Game Developers Conference ook wel eens gebruikt om games aan te kondigen of van bepaalde titels het één en ander te laten zien. Zo was het op dat evenement dat in het verleden bijvoorbeeld PlayStation Home en LittleBigPlanet voor de PlayStation 3 werden getoond. De eerste was een soort digitale ontmoetingsplaats voor gamers en die tweede was een verdomd leuke game.

Game Developers Conference
Het is nog even wachten op het evenement (Afbeelding: GDC)

Voorafgaand aan het nieuws dat de Game Developers Conference werd uitgesteld werd al duidelijk dat verschillende partijen niet aanwezig zouden zijn in verband met de angst voor het coronavirus. Diverse bedrijven willen niet dat hun medewerkers een onnodig risico lopen. Dus er was simpelweg steeds minder te doen op het evenement, dus wat dat betreft is het logisch dat de knoop nu is doorgehakt en het evenement wordt uitgesteld. Dat moet nu ergens in de zomer plaatsvinden.

Voor grote partijen is dat niet een heel erg groot probleem, zij hebben het budget om hun vluchten en hotels te cancelen. En wanneer er hotels zijn geboekt via de organisatie van de Game Developers Conference zelf, dan krijg je het geld terug voor dat hotel. Wanneer je echter zelf iets hebt geboekt en ook een vliegticket hebt betaald, dan ben je min of meer de sjaak en heb je de keuze of om een weekje vakantie te vieren in San Francisco of gewoon verdrietig thuis te zitten. Gelukkig wordt er wel geld ingezameld om kleine ontwikkelaars te compenseren.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Game Developers Conference uitgesteld door coronavirus
Sluiten