Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 27 jan 2020

Game-evenementen van Overwatch en Call of Duty voortaan via Youtube

Wanneer het aankomt op het streamen van gaming-content, dan is vaak Twitch de plek waarop het gebeurt. Dat succes heeft er echter voor gezorgd dat meer partijen zich op die markt begeven, waaronder Youtube. Die partij heeft nu een overeenkomst gesloten met Activision Blizzard omtrent games als Call of Duty en Overwatch.

Als gevolg daarvan worden voortaan de game-toernooien van Activision Blizzard dankzij een deal met Google voortaan via Youtube uitgezonden. Dit in tegenstelling tot vorig jaar, toen er nog een deal werd gesloten met Twitch.

Overwatch, Call of Duty en anderen op Youtube

Met name de Overwatch League en de Call of Duty League zijn daarbij grote vissen die zijn binnengehaald. Maar ook Hearthstone valt onder de deal en toernooien van die game komen ook op Youtube. Het eerste grote toernooi is daarbij de start van de Call of Duty League. Deze begint aankomende vrijdag en loopt een aantal maanden. Voor het nieuwe seizoen van de Overwatch League moet je nog even wachten. Deze staat gepland voor 8 februari.

Overwatch
Overwatch straks te zien op Youtube (Bron: Blizzard)

Volgens Activision Blizzard is de nieuwe deal ook erg goed voor de kijkers, want het beeldkwaliteit zou top zijn. Daarnaast zouden de games gaan draaien op Google Cloud, om op die manier het voor de games makkelijker te maken om sneller verbinding te maken met andere gamers en wanneer die verbinding er is, dat ook de game zonder vertragingen afgespeeld kan gaan worden. In hoeverre je dat snel gaat zien, dat is nog even de vraag. Waarschijnlijk dat je dat bij Call of Duty pas bij de volgende game gaat zien. Tot slot zou de uitgever toegang krijgen tot Google’s AI tools, om op die manier de gamers de ervaring voor te schotelen die ze zouden willen.

Toch is het belangrijkste dat je straks naar Youtube in plaats van Twitch gaat om te kijken naar je favoriete gametoernooien. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Game-evenementen van Overwatch en Call of Duty voortaan via Youtube
Sluiten