De Game Gear Micro is een bizar kleine handheld

In de jaren negentig maakten we kennis met de Game Boy, die destijds een enorm groot succes was voor Nintendo. Sega had in diezelfde periode een eigen handheld genaamd de Game Gear. En deze krijgt nu een kleine versie.

Het gaat om de Game Gear Micro, welke in eerste instantie is aangekondigd voor de Japanse markt. Het is een zeer kleine handheld, die voor zo’n 40 euro wordt verkocht.

Maak kennis met de Game Gear Micro

De originele Game Gear was een best wel pittige handheld, die er voornamelijk om bekend stond dat hij batterij opslurpte. Waar de Game Boy het deed met een zwart-wit-scherm, was de Game Gear voorzien van een kleurenscherm. Diverse games die destijds ook beschikbaar waren voor de Master System kwamen naar de handheld toe. Deze Micro-versie van de klassieke handheld heeft ook een kleurenscherm. Maar die is dan wel enorm klein.

De handheld is zo’n acht centimeter breed en in het midden vind je een scherm van 1,15 inch. Dat is dus bijna niks. Wel kun je er een soort vergrootglas bij krijgen wanneer je de vier verschillende kleuren van de Game Gear Micro pre-ordert. Maar dan betaal je wel een flink bedrag. Een bijkomend nadeel is dat elke kleur van de handheld met zijn eigen games komt. Als je alle games wilt halen, dan moet je ze dus alle vier kopen. De zwarte kent de games Sonic, Out Run, Royal Stone en Puyo Puyo Tsu. De blauwe is uitgerust met Sonic & Tails, Gunstar Heroes, Sylvan Tale en Baku Baku Animal. De rode Game Gear kent Shinobi, Columns en twee Megami Tensei Gaiden games, terwijl de gele tot slot Shining Force, Shining Force II, Shining Force: Final Conflict en Nazo Puyo Aruru no Ru bevat.

Verzamel ze allemaal (Afbeelding: Sega)

Of de Game Gear Micro ook nog naar het Westen komt, dat is nog maar de vraag. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De Game Gear Micro is een bizar kleine handheld
Sluiten