Verander je lichaam in een controller met de E-Skin

Vind jij het fijn om aan je dagelijkse beweging een gamingelement toe te voegen, dan klinkt de toekomst van de E-Skin als muziek in de oren. Met dit speciale pak verander je lichaam eigenlijk in een controller en kun je dat gebruiken om te gamen of gebruik te maken van apps die gebaseerd zijn op bewegingen. Het is zo’n typisch product dat je op de CES 2018 vindt.

E-Skin: je lichaam is je controller

De E-Skin wordt gemaakt door het Japanse bedrijf Xenoma. Het is in de basis een shirt en een broek die voorzien is sensoren. Deze zijn sensoren worden omgezet naar data die je via een Bluetooth-punt dat midden op je borstkas zit (je bent net Iron-Man in het pak!) en dat dan verstuurt naar je smartphone of een ander gamingdevice. Op dit moment is het echter nog wel iets dat dik en dik in de concept-fase zit. Op de CES 2018 is het getoond met een paar simpele apps, die niet veel meer deden dan de beweging meten en dat om te zetten. Het is echt het idee achter de E-Skin die het interessant maakt.

e-skin

Virtual Reality

Zo heeft Xenoma plannen om dit verhaal te koppelen aan virtual reality techniek. Op die manier zou je je kunnen voorstellen dat je met een wireless HTC Vive op je hoofd staat en dat je andere bewegingen via de E-Skin worden gemeten. Op die manier heb je geen controller meer nodig om dingen mee te doen, maar is je lichaam dus echt de controller om je games mee te ervaren.

Voordat het zover is, zijn we wel een paar jaar verder. Al is het maar omdat er nogal een kostenplaatje aan de techniek zit. Zo ging een E-Skin-shirt eerder voor 499 dollar op Kickstarter over de toonbank en dan heb je dus eigenlijk nog geen content om het mee te beleven. De E-Skin is zodoende echt iets dat op lange termijn zijn potentie moet tonen. Check hier alle andere onthullingen van CES 2018.

Reageer op artikel:
Verander je lichaam in een controller met de E-Skin
Sluiten