Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 16 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Achtste seizoen Game of Thrones goed voor maar liefst 10 Emmy Awards

Als er iets waar de meningen over verdeeld zijn, dan is het wel seizoen 8 van Game of Thrones. Dit omdat een groot deel van de fans erg ontevreden was, maar de afsluitende zes afleveringen daarentegen wel veel Emmy nominaties kregen. Het blijkt nu dat deze er daarvan maar liefst 10 heeft weten te winnen.

Achtste seizoen Game of Thrones wint 10 Emmy’s

Waar films in aanmerking kunnen komen voor een Oscar bestaat er voor televisieseries de Emmy Awards. Ondanks dat het daadwerkelijke evenement pas volgende week zondag gehouden gaat worden heeft afgelopen weekend al de Creative Arts Emmy Awards plaatsgevonden. Hier was er één ding dat ons opviel, namelijk dat Game of Thrones dit jaar de grote winnaar bleek te zijn.

In totaal wist de serie maar liefst 10 prijzen binnen te slepen, waaronder die voor ”Outstanding Special Visual Effects”, ”Outstanding Stunt Coordination for a Drama Series” en ”Outstanding Casting for a Drama Series”.

Game of Thrones
Game of Thrones | Bron: HBO

Dit terwijl een groot deel van de fans absoluut niet over het laatste seizoen te spreken was. Sterker nog, er verscheen zelfs een petitie om het opnieuw te laten opnemen. Deze werd al snel meer dan een miljoen keer ondertekend.

Je zou daarom misschien zeggen dat het erg vreemd is dat er dan toch zoveel prijzen gewonnen worden, maar eigenlijk is het niet eens zo gek. Zover wij weten ging het overgrote deel van de kritiek omtrent het verhaal en de manier waarop Game of Thrones na acht seizoen afgesloten werd. Technisch gezien zaten de afleveringen namelijk prima in elkaar en ook het acteerwerk scheen zoals gewoonlijk weer in orde te zijn.

Carice van Houten

Ondanks de vele prijzen liep de Nederlandse actrice Carice van Houten, die sinds het tweede seizoen in Game of Thrones te zien was, de prijs voor ”vrouwelijke gastrol in een dramaserie” helaas mis. De prijs ging namelijk naar Holly Osborne, voor haar acteerprestratie in The Handmaid’s Tale.

Mocht jij het nu jammer vinden dat de serie is afgelopen dan hebben we goed nieuws. Er is vorige week namelijk weer een nieuwe prequel op de serie aangekondigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Achtste seizoen Game of Thrones goed voor maar liefst 10 Emmy Awards
Sluiten