Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 23 okt 2019

Game of Thrones acteur gecast voor Lord of The Rings serie

Toen een tijdje geleden bekend werd dat Amazon met een grootschalige Lord of The Rings serie gaat komen waren er veel mensen die het project vergeleken met Game of Thrones. Niet geheel onterecht, want er blijkt wederom een overlap te gaan zijn.

Website Deadline heeft namelijk bekendgemaakt dat Game of Thrones acteur Joseph Mawle getekend heeft voor een rol in de serie. Je kent hem wellicht vanwege zijn rol als Benjen Stark, de broer van Ned Stark die ooit lid was van de Night´s Watch.

Game of Thrones acteur speelt slechterik in LoTR serie

Het is nog niet bekend wat voor personage Mawle precies zal spelen, maar wel dat het om een slechterik gaat. Daarnaast weten dat Will Poulter (Black Mirror: Bandersnatch) een personage genaamd Beldor gaat spelen en dat Markella Kavenagh in de huid gaat kruipen van ene Tyra. Ook zal Maxim Baldry een rol in de serie krijgen.

Er is inhoudelijk nog verder niet veel over het aankomende Lord of The Rings project bekend, behalve dat er verhaallijnen zullen worden uitlicht die voor The Fellowship of the Ring hebben plaatsgevonden. Wij vermoedden dat het qua opzet een beetje vergelijkbaar is met de komende Game of Thrones prequels.

Lord of The Rings
Poster voor de derde The Lord of The Rings film | Bron: New Line Cinema

De serie wordt gemaakt door schrijvers Patrick McKay en JD Payne. Ook zal Bryan Cogman aan het project meedoen, een andere naam die al bij Game of Thrones betrokken was. Zoals bij de meeste series zullen er meerdere regisseurs aan de afleveringen meewerken, waaronder J.A. Bayona (bekend van de tweede Jurassic World film).

Gigantisch budget

De vergelijking met Game of Thrones is wat ons betreft niet helemaal onterecht, als je kijkt hoeveel geld er in de serie gestoken is. Een tijdje geleden werd namelijk bekend dat er sprake van een budget rond de 1 miljard dollar. Of het een succes gaat worden weten we natuurlijk nog niet, maar financieel zit het wat ons betreft meer dan goed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Game of Thrones acteur gecast voor Lord of The Rings serie
Sluiten