Game of Thrones had in de bioscoop moeten eindigen

Het afsluitende seizoen van Game of Thrones was volgens veel fans zo teleurstellend, dat ze het liefst hadden gezien dat de betreffende afleveringen zouden worden herschreven. Gezien de opnames er ten tijde van de kritiek echter al lang en breed opzaten werd al snel duidelijk dat er geen andere versie meer zou komen.

Al blijkt nu dat het niet veel gescheeld had of het laatste seizoen had er inderdaad heel anders uitgezien. Het was in eerste instantie namelijk de bedoeling dat de afsluitende Game of Thrones afleveringen in de bioscoop werden vertoond.

Het einde van Game of Thrones moest een film worden

In een interview met het Duitse Welt liet schrijver George R.R. Martin wat weten over de manier waarop de showrunners Game of Thrones in eerste instantie wilde laten eindigen:

”David Benioff en Dan Weiss [de showrunners] wilden de serie destijds afsluiten met drie films die na seizoen 7 plaatsvonden. Game of Thrones was bedoeld om in de bioscoop te eindigen. Althans, er werd 4 tot 5 jaar geleden zo over gesproken.”

Volgens Martin zag HBO dit idee niet zitten, vanwege het feit dat het hier om televisie ging en niet om cinema. Zelfs de door de zender geproduceerde films, zoals Deadwood: The Movie, waren bedoeld voor televisie en niet voor de bioscoop.

Prequels en spin-offs

Ondanks dat we (voorlopig) geen nieuwe Game of Thrones-afleveringen meer gaan zien, staan er wel enkele spin-offs op de planning. Het is onlangs bekend geworden dat eentje daarvan, House of the Dragon, gepland staat om in 2022 te verschijnen.

Naast nieuwe series is de eerdergenoemde George R.R. Martin nog steeds bezig met het laatste boek uit de reeks waar Game of Thrones op gebaseerd is. Of deze hetzelfde einde gaat hebben als de serie lijkt ons onwaarschijnlijk, maar Martin zelf blijft er een beetje vaag over doen.

Welt

Reageer op artikel:
Game of Thrones had in de bioscoop moeten eindigen
Sluiten