Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 8 juni 2019

Game of Thrones-bedenker komt met game Elden Ring

Deze week wordt de E3 gehouden in Los Angeles. Rondom dat evenement worden er vele games aangekondigd en krijgen we van bepaalde titels meer te zien. Daar zullen wat verrassingen bij zitten, maar er is ook veel nieuws dat van te voren al wordt uitgebracht. Zo weten we dat de geestelijke vader van Game of Thrones, George R.R. Martin, gaat samenwerken met de bedenker van de Dark Souls-reeks, Hidetaka Miyazaki, om de game Elden Ring uit te brengen.

Game of Thrones-makers komt met Elden Ring

George R.R. Martin is natuurlijk bekend van de boekenreeks A Song of Ice and Fire, waarop de HBO-serie Game of Thrones is gebaseerd. Elden Ring is een game die gemaakt wordt door ontwikkelaar FromSoftware. Naast de Dark Souls-reeks ken je deze ontwikkelaar ook van games als Bloodborne en Sekiro Shadows Die Twice. Die laatste game kwam dit jaar nog uit.

Elden Ring

Veel weten we nog niet van Elden Ring. Via het lek zijn we er enkel achter gekomen dat uitgever Bandai Namco Elden Ring beschrijft als de grootste game die FromSoftware ooit heeft gemaakt. Maar dat zegt natuurlijk niet heel erg veel. Daarnaast wordt er gesproken dat er overal gevaar loert en dat je overal dingen kunt ontdekken. Wat dat betreft klinkt het ook echt als een game die typisch is voor de ontwikkelaar. In de andere games van de ontwikkelaar kan elke vijand er voor zorgen dat je een kopje kleiner wordt gemaakt.

De game wordt waarschijnlijk pas tijdens een persconferentie van Microsoft voor het eerst getoond. Op dit moment hebben we slechts het bovenstaande logo van Elden Ring, wat natuurlijk niet heel erg veel zegt. Het enige dat je er uit op kunt maken is dat het een game gaat zijn die duister overkomt. En ook dat is weer iets typisch voor FromSoftware. De Microsoft persconferentie wordt om 22 uur ‘s avonds op zondagavond gehouden. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Game of Thrones-bedenker komt met game Elden Ring
Sluiten