Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 19 mrt 2019

Game of Thrones prequel aan de haal met Harry Potter actrice

Game of Thrones komt dit jaar dan wel aan haar einde, maar het verhaal in dit indrukwekkende universum is nog niet voorbij. HBO maakt zich op voor een prequel serie, welke zich tienduizenden jaren voor het huidige verhaal afspeelt. En om dat verhaal zo goed mogelijk te vertellen introduceert HBO een uiterst indrukwekkende cast. Waaronder ook een Harry Potter actrice valt. 

Harry Potter actrice te zien in Game of Thrones prequel

HBO heeft Miranda Richardson, de actrice die Rita Skeeter speelde in de Harry Potter franchise, gecast voor de titelloze Game of Thrones prequel. Dit maakt het Amerikaanse TV Line bekend. De serie zal zich tienduizenden jaren voor de huidige gebeurtenissen van de populaire HBO serie afspelen. Het zou gaan om de transitie waarin Westeros van de welvarende “Age of Heroes”  naar “The Long Night” transformeerde. Er is op dit moment nog niet bekend welke rol Richardson gaat spelen, net zoals dat bij de overige castleden ook nog niet bekend is. Wel wordt duidelijk dat het gaat om een significante rol.

Miranda Richardson, die tot twee keer toe werd genomineerd voor een Oscar en bekend is van films als The Crying Game en Harry Potter, voegt zich bij een indrukwekkende cast. Zo zien we niet alleen Naomi Watts in de serie verschijnen, maar komen ook Naomi Ackie (Star Wars Episode IX) en Georgie Henley (The Chronicles of Narnia) voorbij in de serie. Zij worden onder andere bijgestaan door Ivanno Jeremiah (Humans), Denise Gough (The Witcher 3: Wild Hunt), Jamie Campbell Bower en Toby Regbo (Fantastisch Beasts: The Crimes of Grindewald), Sheila Atim (Harlots) en Alex Sharp (How to Talk to Girls at Parties).

Harry Potter actrice Game of Thrones

George R.R. Martin heeft de productie van de serie in handen en wordt bijgestaan door Jane Goldman (Kick-Ass) als de showrunner. De pilot wordt naar verluidt later dit jaar geschoten.

Reageer op artikel:
Game of Thrones prequel aan de haal met Harry Potter actrice
Sluiten