Mark Hofman
Mark Hofman Tech 4 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

De wereld van Game of Thrones in het echt bezoeken? Het kan!

Game of Thrones behoort tot de meest succesvolle televisie series van het afgelopen decennia. HBO deelde eerder deze week nog twee teasers voor het achtste seizoen en brengt ook vandaag weer heugelijk nieuws. Altijd al in Westeros willen leven? Het wordt mogelijk!

Game of Thrones wereld ook in het echt te bezoeken!

HBO heeft aangekondigd dat Westeros, de wereld van Game of Thrones, ook in het echt te bezoeken zal zijn. De immens populaire serie start deze maand nog aan het achtste seizoen, wat ook direct het laatste seizoen gaat zijn. Het verhaal komt dus tot een einde, maar de herinneringen zullen nog lang blijven. Wie Westeros altijd al eens in het echt heeft willen zien, kan zijn geluk niet meer op.

Game of Thrones seizoen 8

De New York Times deelt het nieuws dat HBO bezig is met een heus Game of Thrones museum. Een van de Noord-Ierse eilanden, waar een groot deel van de serie gefilmd is, zal omgebouwd worden tot een heuse GoT Studio Tour. Het wordt dus mogelijk om de wereld van George R.R.Martin in het echt te beleven en je achterwerk daadwerkelijk op de Iron Throne te planten.

Het Game of Thrones museum zal net buiten Belfast te vinden zijn in de Linen Mill Studios, dat meer dan 10.000 vierkante meter groot is. Naast de Iron Throne zijn ook kostuums, wapens en andere spullen uit de serie te vinden. Deze unieke ervaring moet ervoor zorgen dat fans vanuit de hele wereld zich een beetje in Westeros kunnen wanen en een uniek kijkje achter de schermen voorgeschoteld krijgen.

Uiteraard zullen de sets uit de serie ook weer helemaal opnieuw opgebouwd worden, aangezien deze na het filmen van het laatste seizoen redelijk in puin kunnen liggen. HBO heeft nog niet bekend gemaakt om welke sets het precies gaat. De kans dat King’s Landing, Dragonstone en the Wall erin voorkomen is overigens wel aanzienlijk groot. Daarbij zal ook Winterfell te vinden zijn, aangezien dit gefilmd is in de Linen Mill Studios.

Game of Thrones seizoen 8

HBO verwacht het museum in 2020 te kunnen openen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De wereld van Game of Thrones in het echt bezoeken? Het kan!
Sluiten