Mark Hofman
Mark Hofman Tech 18 apr 2019

Game of Thrones: seizoensopening 54 miljoen keer (illegaal) gedownload

Fans van Game of Thrones zitten he-le-maal klaar voor het einde van het verhaal. Het laatste seizoen van de immens populaire serie ging afgelopen week in première en dat was goed voor een bizar aantal illegale downloads binnen 24 uur. En met bizar, bedoelen we ook echt bizar. 

Game of Thrones opening massaal illegaal gedownload

Begin deze week startte het achtste, en daarmee laatste, seizoen van Game of Thrones. Het immens populaire verhaal komt dit jaar tot een einde en fans kunnen simpelweg niet wachten om te zien wie er op de Iron Throne eindigt. Maar waar er bijzonder veel mensen de eerste aflevering gewoon legaal bekeken, waren de cijfers op het gebied van illegale downloads gigantisch.

De seizoensopening van het achtste Game of Thrones seizoen gaat de boeken in als de aflevering met de meeste illegale downloads ooit. Volgens digital-privacy bedrijf Muso was de aflevering goed voor 54 miljoen downloads in de eerste 24 uur van de premiere. Ter vergelijking: de aflevering werd door ruim 17 miljoen mensen legaal bekeken. En dat is toch wel lichtelijk zorgelijk te noemen.

Uiteraard kunnen we piraterij niet toejuichen, maar deze cijfers weten ons wel degelijk iets zinnigs te vertellen. HBO maakt het overduidelijk dusdanig moeilijk voor mensen om de serie legaal te kijken. Dit kan met verschillende dingen te maken hebben. Of het kost teveel moeite voor het algemene publiek om de serie op te zetten of het kost simpelweg teveel geld. Er zijn 54 miljoen mensen die de gratis manier verkiezen boven de legale: wat kan er beter? Dat is iets waar HBO zich toch over zou moeten buigen als het meer uit de serie willen halen.

Game of Thrones seizoen 8 HBO

Het achtste seizoen van Game of Thrones is het laatste deel van deze immens populaire serie, echter houdt het hier niet bij op. Er wordt op dit moment namelijk gewerkt aan een spin-off serie met deze acteurs in de hoofdrol.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Game of Thrones: seizoensopening 54 miljoen keer (illegaal) gedownload
Sluiten