Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 27 mei 2019

Netflix én Game of Thrones verslagen door Chernobyl serie

Of je nou fan was of niet, Game of Thrones was een serie die qua kijkcijfers onverslaanbaar leek. Naast een hoop illegale downloads werden mensen ook massaal lid van Ziggo om de serie te kijken. En daar hoeven ze geen spijt van te hebben, want daardoor kunnen ze nu ook genieten van een andere topserie.

Chernobyl op HBO

Onlangs verscheen de serie Chernobyl op HBO en deze sloeg direct in als in bom. Zowel letterlijk als figuurlijk, want het verhaal draait om de gelijknamige kernramp in Tsjernobyl. Dit Oekraïense plaatsje werd in 1986 opgeschrikt door een ontplofte kernreactor en had grote gevolgen. Naast 31 doden zorgde het voor radioactieve straling waardoor het gebied onbewoonbaar werd.

We mogen inmiddels wel weten hoeveel impact deze ramp gehad heeft, maar destijds werd dit nogal onderschat. Er was tenslotte nog nooit zoiets voorgekomen, dus de bevolking had geen flauw idee wat ze hiermee moesten doen. Deze onwetendheid en de daaruit voorkomende ellende staat centraal in de serie.

Indrukwekkende IMDB rating

Naast het verhaal zelf zou ook de manier waarop het verteld wordt van ongekend hoog niveau zijn. Chernobyl krijgen daarom ook massaal positieve reviews. De serie heeft momenteel zelfs een rating van 9.7 op IMDB, wat erg indrukwekkend is. Dit is zelfs nog hoger dan Breaking Bad, Band of Brothers en het recente Game of Thrones. Ook de enthousiaste reacties via Twitter blijven maar komen.

Alles wijst er dus op dat de serie zeker de moeite waard is. Wel zou het een ongelooflijk rauwe en realistische serie zijn, die kan beschreven worden als pure horror. Maar dan niet de horror die je kent van films met zombies of monsters. Bepaal voor jezelf of je hier denkt tegen te kunnen.

Ben jij nu ook nieuwsgierig geworden? De serie staat helaas niet op Netflix, dus raden we je aan om lid te worden van Ziggo. Hiermee krijg je naast Game of Thrones en Westworld ook toegang tot Chernobyl.

Reageer op artikel:
Netflix én Game of Thrones verslagen door Chernobyl serie
Sluiten