Netflix sluit flinke deal met makers van Game of Thrones

Game of Thrones makers D.B. Weiss en David Benioff mogen dan bij fans niet meer zo populair zijn, bedrijven als Amazon en Disney wilde daarentegen maar al te graag met het duo samenwerken. Je zou dus kunnen zeggen dat de twee in een luxe positie zitten. Ondanks dat het er even op leek dat ze voor Disney zouden gaan is er nu blijkbaar toch gekozen voor Netflix.

Game of Thrones makers tekenen bij Netflix

Het zal geen nieuws meer zijn dat een groot deel van de fans het afsluitende seizoen van Game of Thrones flink vonden tegenvallen. De meeste van hen hielden producers David Benioff en D.B. Weiss hiervoor verantwoordelijk, waardoor dit duo bij veel mensen in een kwaad daglicht kwam te staan.

Toch zijn er nog genoeg partijen die dolgraag met de twee willen samenwerken. Het bleek namelijk dat de heren onlangs nog met grote namen als Netflix, Amazon en Disney in gesprek zijn geweest.

Het leek er even op dat er een samenwerking met Disney aan zat te komen, maar dat ging uiteindelijk toch niet door. De twee kozen namelijk voor Netflix.

De reden hiervoor heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat er bij Disney aanzienlijk minder mogelijk zal gaan zijn op het gebied van seks, geweld en grof taalgebruik. En laat dat nou net zijn waar Game of Thrones bekend om stond. Daarnaast gaan er geruchten dat Weiss en Benioff bij Netflix maar liefst 200 miljoen aangeboden hebben gekregen.

Star Wars en Kurt Cobain

Naast de aankomende Netflix film of serie hebben de twee ook nog enkele andere projecten in de planning staan. Zo blijken ze momenteel te werken aan een film over Kurt Cobain en tekende ze een tijdje geleden nog voor een geheel nieuwe Star Wars trilogie.

Meer informatie omtrent Netflix en de komende projecten is te lezen in het dagelijks bijgewerkte Netflix overzicht.

Reageer op artikel:
Netflix sluit flinke deal met makers van Game of Thrones
Sluiten