Jelle van Es
Jelle van Es Tech 20 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Game of Thrones: miljoen mensen tekenen veelbesproken petitie

Vannacht is in de Verenigde Staten de zesde en tevens laatste aflevering van dit seizoen van Game of Thrones uitgezonden. Daarmee is er een einde gekomen aan een reeks die ons jaren heeft bezig gehouden. De verwachtingen voor dit seizoen waren hoog gespannen, maar tot nu toe zijn de fans er niet blij mee. Op de aflevering van de Battle of Winterfell na zijn ook alle afleveringen door de pers behoorlijk met de grond gelijk gemaakt. Als een reactie daarop besloot een groep een petitie te beginnen waarin geeist werd dat het volledige seizoen opnieuw zou worden geschoten. En die petitie heeft nu een miljoen digitale handtekeningen weten te verzamelen.

Fans woest om Game of Thrones

Nu is de kans zo goed als afwezig dat HBO er ook daadwerkelijk iets van aantrekt. De maker van de petitie begrijpt dat zelf ook wel. Hij stelt dat hij de petitie is begonnen omdat hij na de vierde teleurgesteld was in de richting die de makers op waren gegaan en daar iets van wilde weten. Inmiddels staat de teller op de 1,1 miljoen op het moment van schrijven.

Game of Thrones seizoen 8

Het probleem waar veel fans mee zitten is dat er zeven seizoenen lang is opgebouwd naar een uiteindelijk confrontatie en in veel gevallen is de uitkomst nogal goedkoop. Of veranderen personages opeens compleet van mening, ook al denken de makers dat ze daar goede redenen voor hebben.

Tegelijkertijd is er eigenlijk bijna geen enkele serie geweest die een einde kreeg waarvan je achteraf dacht ‘dat is verdomd goed gedaan’. Als televisiemaker ben je constant bezig meer content te brengen en word je vaak per seizoen ingezet. Dat is heel anders dan een film die een duidelijk begin en eindpunt heeft. Wellicht is het dan ook maar beter om Game of Thrones te beoordelen op de goede momenten van de reeks. En die zijn er meer dan genoeg. Wil je meer lezen over Game of Thrones? Bekijk dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Game of Thrones: miljoen mensen tekenen veelbesproken petitie
Sluiten