Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 16 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Game of Thrones: nieuwe prequel rondom Targaryens in de maak

Game of Thrones mag dit jaar wel ten einde zijn gekomen, maar er zijn nog wel enkele spin-offs in de maak. Gezien het echter zo stil rondom deze projecten was zouden we bijna denken dat er een paar gecanceld zijn. Al blijkt dat vermoeden echter onjuist te zijn. Sterker nog, er is weer een nieuwe prequel serie aangekondigd.

Nieuwe Game of Thrones prequel in de maak

HBO heeft bekendgemaakt dat ze een nieuwe Game of Thrones prequel gaan maken. Dit project gaat naar verluidt geheel in het teken staan we de Targaryens, een invloedrijke familie die ook in de originele serie te zien was. Het is onder andere de bloedlijn waar het door Emilia Clarke gespeelde personage Daenerys toebehoort. Zij is de eigenaresse van de drie draken welke in Game of Thrones te zien waren.

Daenerys Targaryen game of thrones
Emilia Clarke als Daenerys Targaryen in Game of Thrones | Bron: HBO Bron: HBO

Deze serie gaat met name inspiratie halen uit Fire & Blood, dat eerder dit jaar door schrijver George R.R. Martin werd uitgebracht. Het gaat hier om een boek dat als aanvulling op de A Song of Ice and Fire serie gezien kan worden. Deze laatste boekenreeks is dan weer het materiaal waar de Game of Thrones serie hoofdzakelijk op gebaseerd is.

Harry Potter actrice

Er is over de andere prequels en spin-offs echter nog weinig bekend, behalve dat er ook een film in de maak is die rollen gaat hebben voor onder andere Naomi Watts, Georgie Henley, Naomi Ackie, Denise Gough, Toby Regbo en Miranda Richardson. Deze laatste is met name bekend vanwege haar rol als de irritante roddeljournaliste uit de Harry Potter franchise.

Er is van zowel de film met Naomi Watts als de Targaryens prequel nog geen releasedatum bekend. Meer artikelen over Game of Thrones, inclusief eentje omtrent een prachtig animatieproject rondom de serie, zijn hier te lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Game of Thrones: nieuwe prequel rondom Targaryens in de maak
Sluiten