Ilona Braam
Ilona Braam Apps 13 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Winter is here: eerste trailer Game of Thrones seizoen 8 gedropt

Het is een behoorlijke tijd ijzig stil geweest rondom de populaire serie Game of Thrones, maar dat betekent niet dat de wereld niet vol spanning wacht op het nieuwe seizoen en tevens de afsluiting van het epische verhaal. Dit einde zullen we volgend jaar meemaken en om alvast in de stemming te komen is de allereerste trailer van het laatste seizoen van de serie der series online verschenen.

Teaser trailer Game of Thrones

Helaas gaat het niet om een echte trailer, maar is het eerder een teaser trailer. Maar in dit geval lijkt er een acceptabel tactisch spel gaande te zijn om kijkers eerst warm te maken met beelden van wat we in de eerste zeven seizoenen al hebben gezien, terwijl iedereen meteen weer up-to-speed is met het verhaal. Het is een mooie eerste verzameling van beelden, die ongetwijfeld opgevolgd wordt met een tweede teaser, waarbij korte stukjes van het nieuwe seizoen worden getoond, die de spanning nog verder opbouwen.

Game of Thrones

Niemand is veilig

In de eerste zeven seizoenen hebben we behoorlijk wat heftige en schokkende gebeurtenissen meegemaakt. Het begon al in seizoen 1 met de onthoofding van Ned Stark, waarvan we toch dachten dat die wel een tijdje in de serie zou meespelen. Het werd meteen duidelijk dat niemand in Game of Thrones veilig is en dat het helemaal niks uitmaakt hoe bekend de acteur of actrice is.

Winter is here

Maar hoe schokkend de gebeurtenissen in de voorgaande seizoenen ook waren, iedereen weet dat de meest schokkende en ingrijpende dingen nog moeten gebeuren in het allerlaatste seizoen. Jon Snow vat het allemaal maar al te waar samen in de trailer met de woorden: “There’s only one war that matters, and it is here”. En op die ultieme oorlog zitten we al seizoenen lang te wachten. De winter is eindelijk aangebroken en de white walkers staan klaar om de wereld over te nemen. Met huivering denken we terug aan het afgelopen seizoen, waarin de walkers op het einde zelfs een draak aan hun leger toevoegen en het einde van de wereld bijna onoverkomelijk lijkt te zijn. Maar in Game of Thrones kan alles gebeuren.

Nu we het toch over trailers hebben: onlangs is ook de trailer van de eerste Detective Pikachu live action film uitgebracht. Hij is misschien wat minder dramatisch dan de Game of Thrones trailer, maar het ziet ernaar uit dat het een film wordt die je toch wel gezien moet hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mashable

Reageer op artikel:
Winter is here: eerste trailer Game of Thrones seizoen 8 gedropt
Sluiten