Schrijvers Game of Thrones laten Star Wars vallen voor Netflix

We hebben slecht (of misschien wel goed) nieuws voor fans van Star Wars. Waar eerder dit jaar bekend werd dat Game of Thrones showrunners David Benioff en DB Weiss een geheel nieuwe trilogie rondom de populaire sci-fi franchise zouden gaan maken, blijkt nu dat ze het project hebben laten varen.

De twee hebben onlangs namelijk ook een miljoenendeal met Netflix weten te sluiten en kiezen er nu voor om zich enkel nog daarop te gaan focussen.

Weiss en Benioff niet langer bij Star Wars betrokken

Het nieuws dat David Benioff en DB Weiss – de makers van Game of Thrones – een aantal nieuwe Star Wars films zouden gaan maken riep dat gemengde gevoelens op. Er waren aan de ene kant mensen die het eigenlijk wel zagen zitten dat zulke grote namen een Star Wars project op zich zouden nemen.

Gezien het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones voor veel mensen echter een grote tegenvaller was begonnen ook veel mensen zich zorgen te maken. Dit omdat ze niet wilde dat de twee mensen die in hun ogen ”Game of Thrones verpest hadden” ook aan Star Wars zouden komen. David Benioff en DB Weiss hadden namelijk een groot deel van het verhaal achter het berucht laatste seizoen bedacht.

Het feit dat het Star Wars project nu niet doorgaat zal voor sommige fans ongetwijfeld als een opluchting voelen. Ondanks dat ze wat ons betreft wel een kans verdiende begrijpen we echter ook wel dat ze hun handen momenteel vol hebben aan de projecten voor Netflix. Mede omdat ze hiervoor maar liefst 200 miljoen dollar zouden krijgen.

Disney+

Het is niet bekend of Disney de eerdergenoemde trilogie alsnog gaat doorzetten. Dit mede omdat er genoeg andere Star Wars projecten gepland staan, waaronder Disney+ serie The Mandalorian. Daarbij blijkt ook Marvel topman Kevin Feige met een Star Wars film bezig te zijn.

Er staan overigens ook nog enkele andere Disney+ series gepland, waaronder eentje rondom Obi-Wan Kenobi.

Reageer op artikel:
Schrijvers Game of Thrones laten Star Wars vallen voor Netflix
Sluiten