Mark Hofman
Mark Hofman Tech 19 jun 2019

Game of Thrones spin-off: opnames van start (en een eerste foto)

HBO is officieel begonnen met de productie van de Game of Thrones spin-off. Het gaat om een prequel serie die op dit moment nog geen naam heeft gekregen van de producent. Wel weten we dat de opnames in Noord-Ierland plaatsvinden en dat een eerste foto het daglicht heeft gevonden. Een nieuw GoT hoofdstuk lijkt aangebroken te zijn. 

HBO start productie Game of Thrones spin-off

Waar veel mensen nog in het hoofd zitten met het achtste seizoen van Game of Thrones, lijkt HBO zich alweer te richten op het volgende hoofdstuk. De opnames van de verwachte prequel spin-off ‘The Long Night’ zijn van start gegaan. Dat is overigens niet de officiële titel, maar de naam die bedenker George R.R. Martin het gegeven heeft. Tegenover Entertainment Weekly geeft de schrijver ons iets meer inzicht in het verhaal dat we voorgeschoteld gaan krijgen. En dat het echt heel anders gaat worden dan Game of Thrones zelf mag duidelijk zijn.

We weten dat deze spin-off, die we voor nu even The Long Night noemen, zich zo’n 5000 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones afspeelt. George R.R. Martin maakt in het gesprek met EW duidelijk dat dit meer impact heeft op de wereld van de franchise dan we vooraf misschien zouden denken.

“Westeros is een compleet andere plekt. Er is geen King’s Landing. Er is geen Iron Throne. Er zijn geen Tagaryens. Valyria is amper begonnen met de opkomst van het grote rijk en de draken die daarbij komen kijken. We krijgen te maken met een andere en oudere wereld, wat hopelijk het leuke onderdeel van de serie gaat worden.”

The Long Night is de grote winter die voor jaren aan bleef houden en zorgde voor de opkomst van de White Walkers. Het is een tijd waar de First Men en de Children of the Forest het opnamen tegen de White Walkers in het Noorden en de epische Battle of the Dawn (met de eerste leden van de Night’s Watch) tot een einde kwam. Kortom: de serie speelt zich af in een tijd waar de eerste stappen tot het landschap wat we kennen werden gezet.

Game of Thrones spin-off prequel serie
Reageer op artikel:
Game of Thrones spin-off: opnames van start (en een eerste foto)
Sluiten