Sam Dille
Sam Dille Films & Series 2 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Maak kennis met de Game of Thrones-spinoff die je nooit zal zien

Na het enorme succes van Game of Thrones besloot HBO Max het universum uit te breiden met flink wat spin-offs. Elke serie verkent verschillende tijdsperioden en personages uit de legendarische serie, maar ze sluiten allemaal op de een of andere manier aan bij het origineel.

De eerste spin-off van Game of Thrones is natuurlijk House of The Dragon. Zowel fans als critici zijn lovend over de serie. En dat smaakt naar meer. Op dit moment zijn er namelijk vijf vervolgseries in de maak. Het scheelde echter weinig, of dit waren er zes geweest.

Bloodmoon: de spin-off die we nooit gaan zien

De geannuleerde spin-off, genaamd Bloodmoon, kwam heel dicht bij een daadwerkelijke productie. Deze prequel werd bedacht door showrunner Jane Goldman, die ook werkte aan X-Men: First Class, in samenwerking met de schrijver van de Game of Thrones-boeken: George R.R. Martin.

De serie speelt zich duizenden jaren voor Game of Thrones af, tijdens de Age of Heroes. Bloodmoon zou het verhaal van de oorsprong van de White Walkers, de mysteries van het Oosten en de Starks-familie hebben verteld. Het pilot-script van de serie zorgde al voor wat fronsende wenkbrauwen.

Martin liet weinig los over het tijdsbestek van het verhaal, waardoor het ontwikkelen van een goed script lastig te realiseren was. Desondanks, viel het in de smaak en kreeg het duo groen licht voor een pilot-aflevering.

Geen ‘Game of Thrones-gevoel’

Naomi Watts werd gecast als hoofdrolspeelster en bracht de hele zomer van 2019 door in Noord-Ierland voor de opnames. Na hard werken, en een investering van naar verluid 35 miljoen euro, was de proefaflevering klaar om te presenteren aan HBO Max. De streamingdienst was alleen niet blij met de pilot.

Naomi werd gespot tijdens de opnames in Ierland: 

Volgens Casey Bloys, HBO’s chief content officer, was er iets mis met de aflevering. De streamingdienst vond dat Bloodmoon niet hetzelfde gevoel gaf als de originele Game of Thrones. Jane Goldman kreeg gelukkig wel een tweede kans. Helaas leverde een paar uur extra op de snijtafel niet het gehoopte resultaat op. Ook de tweede pilot was in de ogen van HBO niet goed genoeg.

We zullen dus nooit achter de geschiedenis van de Stark-familie komen. Heel jammer voor de fans, maar ook de producers van de show. Ze zijn met de pilot heel wat miljoenen verloren. Toch denken we niet dat ze er wakker van lagen. Ze verdienden namelijk heel veel geld met de afleveringen van de originele serie. Ben je benieuwd hoeveel precies? Je leest het in dit artikel.

Kanonnen: zoveel geld pakte de Game of Thrones-cast per aflevering

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!