Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 07/02/2018

Makers Game of Thrones komen met Star Wars filmreeks

De werelden van Star Wars en Game of Thrones zijn waarschijnlijk de meest populaire fictieve werelden van dit moment. Gigantische franchises, goed voor miljarden aan omzet. Van boeken, films en bordspellen tot games, poppetjes en podcasts. De komende twee jaren worden fans van beide franchises op hun wenken bediend.

Makers Game of Thrones komen met Star Wars films

De makers van de Game of Trones tv-serie gaan namelijk een nieuwe reeks aan Star Wars films produceren. Ze nemen zowel de productie als het schrijven van de nieuwe serie voor hun rekening. Dat werd bekend gemaakt door de officiële Star Wars Show, op YouTube. We hebben het dus niet over een standalone film zoals de nieuwe Solo: A Star Wars Story.

David Benioff en D.B. Weiss werken aan meerdere nieuwe films. De producten zijn verantwoordelijk voor het gigantische succes van Game of Thrones. Nu pakken ze dus een andere gigantische franchise aan. Zelfs voor zulke grote namen is dat eng. Ze wijzen op de grote verantwoordelijkheid die de iconische franchise met zich mee brengt, de hoge verwachtingen die ze in moeten lossen.

David Benioff D.B. Weiss Game of Thrones
David Benioff en D.B. Weiss

De films staan los van de Skywalker Saga. Dat zijn de films die we de afgelopen jaren hebben kunnen bewonderen, Episode 1 tot en met 9 dus. Zoals je misschien al gelezen had, werkt The Last Jedi-regisseur Rian Johnson ook aan een nieuwe trilogie. Een drietal films dat ook al los staat van het verhaal van de Skywalkers. We krijgen dus niet één, maar twee nieuwe filmreeksen binnen het Star Wars-universum.

Zitten de komende jaren dan propvol met Star Wars? Dat zal wel meevallen. Dit is echt nog een toekomstverhaal: David Benioff en D.B. Weiss gaan pas aan Star Wars beginnen wanneer ze Game of Thrones volledig hebben afgerond. Het is nog niet bekend uit hoeveel films hun nieuwe reeks gaat bestaan. Na Game of Thrones zal de lat echter hoger dan ooit liggen. Het rijke universum van Star Wars leent zich immers perfect voor de epische verhalen waardoor de producenten bekend zijn geworden.

Geen verveling: gevaar?

Vergeet niet dat er ook nog een aantal standalone Star Wars films uit gaan komen. Komende mei gaan we bijvoorbeeld kennis maken met een jonge Han Solo, in Solo: A Star Wars Story. Daarnaast werkt Disney ook druk aan eigen Star Wars series, voor zijn eigen streamingdienst. Volgens Disney CEO Bob Iger staan er al twee shows op de planning, waarvan de eerste binnenkort onthuld gaat worden.

Game of Thrones
Game of Thrones

Een ding is zeker: Star Wars fans hoeven zich de komende jaren niet te vervelen. Tegelijkertijd is er het gevaar dat Star Wars te snel uitgemolken wordt, met oververzadiging als resultaat. Denk alleen al aan het flinke aantal Marvel-producties dat elk jaar uit komt. Dat is duidelijk de strategie die Disney ook naar de sci-fi franchise wilt brengen.

Wat dat betreft is het een goed teken dat de nieuwe filmreeksen de Skywalkers achter zich laten. Star Wars heeft een grootse, rijke wereld die zich leent voor talloze uitingen. Dan moeten de makers echter wel bredere verhalen durven vertellen, met meer risico.

Reageer op artikel:
Makers Game of Thrones komen met Star Wars filmreeks
Sluiten